Νάξος: Διπλασίασε την τιμή τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και στάσιμου εμπορίου η δημοτική αρχή – Κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Newsroom
30/01/2024 18:49
 
 
 

 

Το θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τον καθορισμό τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και στάσιμου εμπορίου από μικροπωλητές, «καυτηριάζει» με ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ψήφισε το διπλασιασμό των τελών, δηλαδή από 100 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα γίνεται 200 , ενώ εάν η πληρωμή γίνει προκαταβολικά παρέχεται έκπτωση …10 ευρώ. Κατά τη συζήτηση του θέματος η μείζονα μειοψηφία είχε αποχωρήσει ενώ ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε «κατά» σημειώνοντας παράλληλα ότι «μιλάμε για μια δραστηριότητα που ο δήμος έπρεπε να διευκολύνει και όχι να διπλασιάζει την τιμή του τέλους πληρωμής και μάλιστα για θέσεις που χρησιμοποιούνται για μικρό χρονικό διάστημα».

«Δεν είναι ακριβό το ποσό» που ζητά ο δήμος από τους μικροπωλητές είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Δευτέρα 29/01/2024 συζητήθηκε μεταξύ άλλων ο καθορισμός τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και στάσιμου εμπορίου από μικροπωλητές. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε και ψήφισε, τον διπλασιασμό του παραπάνω τέλους στα 200 ευρώ (από 100 που ίσχυε έως τώρα)!

Ασχολίαστο θα αφήσουμε το «σκόντο» του ποσού των 10 ολόκληρων ευρώ, στην επιλογή καταβολής του ποσού εφάπαξ!

Αλήθεια, ποια είναι η φροντίδα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους μικροπωλητές που στην πλειοψηφία τους είναι βιοπαλαιστές, ενώ πολλοί απ΄ αυτούς δουλεύουν μόνο κάποιους μήνες τον χρόνο; Αυτοί μάλιστα καλούνται να καταβάλουν το ποσό για ολόκληρο το έτος, αντί να πληρώνουν αναλογικά μόνο για τους μήνες που δραστηριοποιούνται.

Μήπως η Δημοτική Αρχή, αντί να αποφασίζει αυξήσεις, να μεριμνήσει για χώρους προστατευμένους από τα καιρικά φαινόμενα και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής;

Για αυτή τη μερίδα συμπολιτών μας η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης – η οποία καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής- είναι να διευκολύνονται να ασκούν αυτή τη δραστηριότητα με μείωση του τέλους που ίσχυε έως σήμερα (100 ευρώ) και φροντίδα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες καθώς και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 423 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*