Επανένταξη τριών θεραπευμένων άγριων πουλιών στη Νάξο – Υπέροχες εικόνες

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ
Newsroom
05/02/2024 22:06
 
 
 

 

Στην επανένταξη τριών θεραπευμένων άγριων πουλιών στη Νάξο προχώρησαν σήμερα η «Αλκυόνη», με τη συνεργασία του Συλλόγου «Προστασίας Άγριας Ζωής» Νάξου, της Δράσης για την Άγρια Ζωή, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του ΜΔΠΠ Κεντρικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου, επανεντάχθηκαν ένα Όρνιο, μία Γερακίνα και μία αγριόπαπια Ψαλίδα.

Ο δορυφορικός πομπός που τοποθετήθηκε στο Όρνιο αγοράστηκε από την Αλκυόνη μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Έχουν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες επανένταξης του Όρνιου, η πρώτη το 2021 από τη Βουλγαρία και η δεύτερη το 2022 από τη Δαδιά. Το πουλί βρέθηκε και τις δύο φορές εξασθενημένο στην περιοχή της Βιστωνίδας.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

«Επιλέξαμε τη Νάξο λόγω της μεγάλης αποικίας Όρνεων της περιοχής και της δυνατότητας τοποθέτησης τροφής από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Το πουλί στάλθηκε από τη Δράση για την Άγρια Ζωή στην Αλκυόνη το περασμένο καλοκαίρι και φιλοξενήθηκε μέχρι τώρα, σε μεγάλο κλωβό ώστε να γυμνάσει τα φτερά του και να φτάσει σε επιθυμητό σωματικό βάρος πριν την επανένταξη. Η τοποθέτηση του πομπού έγινε από δακτυλιωτές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Μέσω του πομπού θα παίρνουμε σήμα με πληροφορίες για την κατάσταση του πουλιού ανά 15 λεπτά και θα μπορέσουμε να παρέμβουμε, εάν φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά».

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Η Γερακίνα είχε βρεθεί με κάταγμα στο φτερό στη Νάξο το καλοκαίρι ενώ για την Ψαλίδα επιλέχτηκε η Νάξος λόγω του μεγάλου υγροβιότοπου του νησιού.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.126 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*