Νάξος: Παράνομη αμμοληψία στο Πυργάκι – Στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου οι χειριστές των μηχανημάτων

αμμοληψία Πυργάκι
Newsroom
18/02/2024 16:08
 
 
 

 

Παράνομη αμμοληψία καταγγέλθηκε το πρωί της Κυριακής σε περιοχή NATURA στο Πυργάκι της Νάξου – Στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου οδηγήθηκαν οι χειριστές των μηχανημάτων που πραγματοποιούσαν την αμμοληψία

Στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι χειριστές των μηχανημάτων που το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούσαν αμμοληψία στο Πυργάκι της Νάξου.

Σύμφωνα με καταγγελία πολιτών στο naxostimes.gr, το πρωί της Κυριακής, σκαφτικά μηχανήματα πραγματοποιούσαν παράνομη αμμοληψία σε περιοχή στο Πυργάκι Νάξου. Την ίδια καταγγελία δέχτηκε και ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που άμεσα ειδοποίησε τις αρχές.

Συγκεκριμένα, τσάπα έπαιρνε την άμμο από αμμόλοφους και δίπλα από τους κέδρους, και τη φόρτωνε σε φορτηγό που την άδειαζε σε παρακείμενη παραλία, ενώ υπάρχουν και αναφορές που κάνουν λόγο για απομάκρυνση της άμμου εντελώς από την ευρύτερη περιοχή.

αμμοληψία Πυργάκι

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μέχρι την ώρα που οι Αστυνομικές αρχές φτάσουν στο σημείο και να σταματήσουν οι χωματουργικές δραστηριότητες, είχαν ήδη φορτωθεί και απομακρυνθεί, 6-7 φορτηγά με άμμο. Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της Κίνησης «Σώστε τις παραλίες Νάξου» που αργότερα κλήθηκαν να καταθέσουν για το συμβάν όπως κατάθεση έδωσαν και μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας οι χωματουργικές εργασίες σταμάτησαν και οι χειριστές -4 άτομα- οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Φιλωτίου όπως και μάρτυρες του συμβάντος, όπου μέχρι και αυτή την ώρα δίνουν καταθέσεις.

αμμοληψία Πυργάκι

Πληροφορίες του naxostimes.gr αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν μετά από αίτημα ιδιώτη και ιδιοκτήτη οικίας στην περιοχή, να καθαριστεί ο δρόμος… Ωστόσο, αυτό που αντίκρισαν οι καταγγέλλοντες το περιστατικό, δεν ήταν ένας απλός καθαρισμός του δρόμου αλλά πολλά περισσότερα όπως καταδεικνύει και το βίντεο (βλ. παρακάτω) που μας έστειλε αυτόπτης μάρτυρας.

αμμοληψία Πυργάκι

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, με κυριότερο το ποιος έδωσε την άδεια και την εντολή να γίνουν αυτές οι εργασίες;
-Υπήρχε μελέτη;
– Προβλέπονταν εργασίες κι αν ναι τι εργασίες ακριβώς προβλέπονταν και πού;
-Πώς πληρώνονται οι εργάτες και από ποιον;
– Πώς μπορεί κάποιος να φέρνει βαρέως τύπου μηχανήματα μέσα σε μια περιοχή NATURA;
– Πώς μπορεί κάποιος να καταστρέφει τις αμμοθίνες και να φορτώνει άμμο με άγνωστο προορισμό ή ακόμα και αδειάζοντάς την στη διπλανή παραλία;

αμμοληψία Πυργάκι

Όπως αναφέρουν αναγνώστες του naxostimes.gr ζητούμενο πλέον είναι να τηρηθεί η νομοθεσία και οι υπεύθυνοι να υποστούν άμεσα τις συνέπειες του νόμου κάτι που όπως υπογραμμίζουν «δε συνέβη στην περίπτωση του εκβραχισμού στην παραλία της Πλάκας το 2023 όπου οι υπεύθυνοι δεν δικάστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου». «Δεν θα πρεπει να επιτρέπονται τέτοιου είδους αυθαιρεσίες και θα πρέπει άμεσα να γίνει αποκατάσταση του περιβάλλοντος» προσθέτουν.

αμμοληψία Πυργάκι αμμοληψία Πυργάκι

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.161 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*