Μονή Νάξου: «Τσουβάλιασαν» κουτάβι και το παράτησαν σε κεντρικό δρόμο για να το πατήσει αυτοκίνητο

Newsroom
19/02/2024 13:15
 
 
 

 

 

Μόνο ένα αρρωστημένο μυαλό θα μπορούσε να «συλλάβει» ένα τέτοιο, άρτια εκτελεσμένο, σχέδιο εξόντωσης ενός κουταβιού, το οποίο βρέθηκε σήμερα το πρωί λίγο έξω από τον οικισμό της Μονής μέσα σε… ένα τσουβάλι καταμεσής του κεντρικού δρόμου.

Για καλή του τύχη, από το συγκεκριμένο σημείο πέρασε η… «φύλακας άγγελος» του που μόλις το είδε και χωρίς να γνωρίζει το (ζωντανό) περιεχόμενο του τσουβαλιού, αποφάσισε να απομακρύνει το τσουβάλι και όχι να περάσει από πάνω του. Τη (δυσάρεστη) έκπληξη της όταν διαπίστωσε τι συνέβαινε, διαδέχθηκε η άμεση κινητοποίηση τόσο για τη διάσωση του ζώου, όσο και για εύρεση του ατόμου που έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο και καταδικαστέο.

Διαβάστε την ανάρτηση της κας Κατερίνας Μουστάκη που έσωσε το κουτάβι:
Σήμερα, 09:15 το πρωί, γυρνώντας από το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΕΛΤΑ λίγο έξω από τον οικισμό της Μονής με περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη… Όπως οδηγούσα στην μέση του δρόμου, ένα τσουβάλι έκλεινε το ρεύμα καθόδου, σκέφτηκα να μην το πατήσω και να το απομακρύνω.

Κατεβαίνοντας από το αμάξι μου, πηγαίνοντας κοντά, αντιλήφθηκα ότι το τσουβάλι είχε περιεχόμενο, δυστυχώς ένα μικρό σκυλάκι που ήταν εγκλωβισμένο και παρατημένο μες την μέση του κεντρικού δρόμου!

Το απεγκλώβισα αμέσως, ενημέρωσα το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου όπου στην συνέχεια το μετέφερα εκεί και έδωσα κατάθεση. Οι αστυνομικοί υπηρεσίας φρόντισαν από την πρώτη στιγμή το άτυχο ζωάκι και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του και τους ευχαριστώ πολύ για την ευαισθησία τους. Όσο για τον υπαίτιο αυτής της πράξης, εύχομαι να συλληφθεί άμεσα και το μόνο που με τρομάζει είναι να μην μεγαλώνει παιδιά…

Εύχομαι να βρεθεί σύντομα κάποιος να υιοθετήσει αυτό το πλασματάκι και να πάρει την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει. Οφείλουμε όλοι μας τέτοια θλιβερά περιστατικά να μην τα προσπερνάμε και να τα καταγγέλλουμε.

Το σημείο που βρέθηκε το ζωάκι δεν προσδιορίζει σε καμία περίπτωση ότι ο υπεύθυνος μένει στο συγκεκριμένο χωριό, άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι το εγκατέλειψε – πέταξε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Θα παρακολουθήσω την υπόθεση μέχρι να σιγουρευτώ ότι το σκυλάκι κατέληξε στα καλύτερα χέρια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.975 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*