Εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας για παιδιά από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
21/02/2024 13:07
 
 
 

 

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας για παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, έχοντας ως προτεραιότητα την ίδρυση Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων που καλύπτουν όλες τις μορφές τέχνης: από τη μουσική και το θέατρο ως τα εικαστικά.

Ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής που θα κατατεθούν,θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, στη Χώρα και στην Ενότητα Δρυμαλίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Τα εικαστικά μαθήματα έχουν ως στόχο να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους μέσω του πειραματισμού. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με ελεύθερο σχέδιο, καθώς έτσι ενισχύεται η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη ροή των ιδεών. Επιπλέον, τα παιδιά θα ασχοληθούν με την πρακτική πλευρά της τέχνης της ζωγραφικής, του σχεδίου, του κολάζ και των κατασκευών. Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών, η καλλιέργεια του πνεύματος της συνεργασίας, η γνωριμία τους με διάφορες τεχνικές και η επαφή τους με διαφορετικά υλικά, αλλά κυρίως η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τους φύσης και η χαρά της δημιουργίας.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου εικαστικής δημιουργίας είναι ο εικαστικός Χρήστος Μπληγιάννος, απόφοιτος της Προπαρασκευαστικής Σχολής Καλών Τεχνών Τήνου και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος φοίτησε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Universidade do Porto, στην Πορτογαλία. Έχει εργαστεί σε ανασκαφές, έργα συντήρησης και αναστήλωσης υπό το Υπουργείο Πολιτισμού, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους εδώ έως 25 Φεβρουαρίου 2024.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει τα εξής:
*Σύνθεση
Κατανόηση και επιλογή των σχημάτων και πώς αυτά λειτουργούν σε μια σύνθεση, βασικές λειτουργίες και τεχνικές για την δημιουργία έργου

*Μορφές από γραμμές και σχήματα
Παρατήρηση διαφορετικών σχημάτων και γραμμών στη φύση . Απόδοση στο χαρτί αντιγράφοντας τη φύση.Ποικιλία γραμμών και σχημάτων

*Πορτρέτο
Σύνθεση και μέτρημα προσώπου. Εφαρμογή και λειτουργία σκιών

*Χρώμα βασικά-συμπληρωματικά
Βασικά και συμπληρωματικά χρώματα , συνδυασμοί και αποχρώσεις χρωμάτων

*Μοτίβο – διακοσμητική ζωγραφική
Ο ρόλος του μοτίβου στην τέχνη, χρήση στοιχείων της φύσης σε επανάληψη και πώς αυτά λειτουργούν στο έργο τους

*Κολάζ
Κατανόηση και επιλογή του έντυπου υλικού και των φωτογραφιών και πώς λειτουργεί σε μια σύνθεση, βασικές λειτουργίες και τεχνικές για την δημιουργία κολάζ.

*Γνωριμία με καλλιτεχνικά κινήματα
Παρουσίαση χαρακτηριστικών έργων καλλιτεχνών και των τεχνικών τους, δημιουργίες έργων βασισμένες στο εκάστοτε κίνημα

*Γλυπτική- μορφές και σχήματα (κυκλαδικός πολιτισμός)
Εξερεύνηση της τρισδιάστατης μορφής ενός αντικειμένου. Κατασκευή με χαρτί ή χαρτόνι, γυψόγαζες κτλ. Γνωριμία με την κυκλαδική τέχνη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*