Αισιοδοξία για τον τουρισμό στη Νάξο: Προβλέψεις και προετοιμασίες για τα τριήμερα του Μαρτίου (video)

Newsroom
28/02/2024 00:28
 
 
 

 

Την αισιοδοξία τους ότι η τουριστική κίνηση στη Νάξο στα δύο σερί τριήμερα του Μαρτίου (σ.σ. Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου) θα είναι ικανοποιητική εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης και ο ταξιδιωτικός πράκτορας Σταμάτης Καπίρης, μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Περιμένουμε από τώρα τους τουρίστες! Θα έχουμε τουρισμό!», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Δημήτρη Καπούνη, με τον Μανώλη Μπαρδάνη να προσθέτει: «Περιμένουμε και φέτος αρκετό κόσμο. Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα και για τα δύο τριήμερα, θα υπάρχει κινητικότητα. Θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα σε όλα τα χωριά. Αξίζει ο κόσμος να επισκεφθεί το νησί μας! Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι αναζητήσεις και η ζήτηση που υπάρχει να μετουσιωθεί σε κρατήσεις. Επειδή η προσφορά είναι αρκετά μεγάλη, όλοι, ουσιαστικά, θα κλείσουν την τελευταία στιγμή, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή προσφορά και μετακίνηση. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο να επισκεφθεί τη Νάξο».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ήδη από τώρα κρατήσεις και για το Πάσχα, ο Μανώλης Μπαρδάνης διαβεβαίωσε πως «υπάρχει κινητικότητα, είναι και το Πάσχα των Καθολικών λίγο νωρίτερα. Βέβαια, η κεντρική Ευρώπη είναι λίγο… διστακτική! Υπάρχουν, όμως, κρατήσεις από Αμερική. Θεωρούμε ότι την τελευταία στιγμή θα έρθουν και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, που χρόνια τώρα στηρίζουν το νησί μας».

Από την πλευρά του, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Σταμάτης Καπίρης υπογράμμισε: «Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η επικοινωνία από πλευράς επισκεπτών για να δουν τι ισχύει για τα τριήμερα. Υπάρχει ζήτηση και απλώς όλοι προσδοκούμε ότι αυτή θα μετατραπεί σε… κράτηση! Είναι θετικά τα μηνύματα. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες με όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως θεωρούμε ότι όλο αυτό το ενδιαφέρον θα γίνει τελικά κράτηση. Είναι πιο μεγάλο το ενδιαφέρον για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από αυτό της 25ης Μαρτίου και πιστεύουμε πως θα εξελιχθεί θετικά για το νησί μας. Βέβαια, ο κόσμος να μην περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή! Ας κάνει τις κρατήσεις του για ξενοδοχείο και πλοίο, γιατί μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν κρατήσεις και να μην υπάρχουν ελεύθερα εισιτήρια και καταλύματα».

Σε ερώτηση για το αν θα ακριβύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο κ.. Καπίρης απάντησε: «Έχουν δύο χρόνια να αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά! Παραμένουν στην ίδια, πολύ προσιτή, τιμή και δεν προβλέπεται αύξηση σε αυτό το διάστημα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου στάθηκε στο μεγαλύτερο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τα ξενοδοχεία στη Νάξο, που είναι «η εύρεση εργατικού δυναμικού. Με την πάροδο του χρόνου, πιστεύουμε, θα καλυφθούν και οι τελευταίες θέσεις. Γίνονται προσπάθειες να έρθει και προσωπικό από τρίτες χώρες. Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες φέτος. Πάντως, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η αλλαγή των νόμων για το AirBnB, καθώς είναι πολύ σημαντικό η εύρεση στέγης για το εργατικό δυναμικό. Πρέπει, ωστόσο, να εφαρμοστεί η νομοθεσία για να είναι ευκολότερο να βρίσκουμε στέγη για το εργατικό δυναμικό».

Τέλος, ο Δημήτρης Καπούνης ρωτήθηκε για τα αυστηρότερα κριτήρια του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις ομπρέλες και ξεκαθάρισε: «Δεν είμαστε… Μύκονος! Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε προβλήματα. Έχουμε μεγάλες παραλίες και όπου θέλει ο καθένας μπορεί να έρθει ελεύθερα με το κάθισμα και την ομπρέλα του και να καθίσει. Δεν είχαμε προβλήματα, εξαιρουμένων ελάχιστων περιπτώσεων».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.166 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*