Τσικνοπέμπτη στο Φιλώτι Νάξου: Το Δημοτικό Σχολείο θα μας ταξιδέψει από τη μυθολογία …στο διάστημα

Newsroom
04/03/2024 22:37
 
 
 

 

Η Νάξος, το νησί που φημίζεται για την Πορτάρα, το μεγαλειώδες παρελθόν του και τις βαθιές ρίζες του στην Ελληνική Μυθολογία, πρόκειται να γίνει το επίκεντρο μιας ξεχωριστής αποκριάτικης εκδήλωσης που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου την Τσικνοπέμπτη στο Φιλώτι.

Στην αποκριάτικη αυτή παρέλαση, θα συμμετάσχουν πλήθος μυθολογικών φιγούρων και χαρακτήρων, από τον Δία, τον Απόλλωνα, τον Διόνυσο, την Άρτεμη, την Αφροδίτη, τη Δήμητρα, την Αμφιτρίτη μαζί με τις Νηρηίδες, μέχρι τον Θησέα με την Αριάδνη, τις Δρυάδες, τους Σάτυρους με τον θεό Πάνα, ακόμη και τους αστερισμούς.

Πέρα από τα πρόσωπα της μυθολογίας, στην παρέλαση θα συμμετέχουν και 35 …αστροναύτες της NASA, οι οποίοι είναι έτοιμοι για την επόμενη διαστημική τους αποστολή, υπογραμμίζοντας έτσι τη σύνδεση της Νάξου με την εξερεύνηση και την περιπέτεια, πέρα από τα όρια της Μυθολογίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το πόσο δραστήριο είναι το σχολείο της Νάξου, αναμένεται να αποτελέσει ένα μοναδικό γεγονός που θα τονίσει την παρουσία της Νάξου στην Ελληνική Μυθολογία και όχι μόνο, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου

Ο έναστρος ουρανός εξαρχής αποτελούσε πηγή έμπνευσης για αστρονόμους και καλλιτέχνες κάθε εποχής. Οι περισσότεροι πολιτισμοί του πλανήτη μας είναι εμπνευσμένοι απ’ αυτόν!

Ονόματα και σχήματα αστερισμών κυρίως του βόρειου ημισφαίριου, που διεθνώς χρησιμοποιούμε και που η Διεθνής Αστρονομική Ένωση επίσημα έχει ορίσει, προέρχονται από την ελληνική μυθολογία.

Ξέρετε πώς 6 από τους πιο γνωστούς αστερισμούς έχουν σχέση με τη μυθολογία της Νάξου; Ο αστερισμός του Αετού, ο αστερισμός του Δελφίνου, ο αστερισμός του Βόρειου Στέφανου, ο αστερισμός του Κόρακα, ο αστερισμός της Μικρής Άρκτου και ο αστερισμός των Υάδων;

Έτσι λοιπόν η Νάξος με σύμβολό της την περίφημη Πορτάρα, ο Δίας, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος η Άρτεμις, η Αφροδίτη, η Δήμητρα, η Αμφιτρίτη με τις Νηρηίδες, ο Θησέας με την Αριάδνη, οι Δρυάδες οι Σάτυροι με τον θεό Πάνα, οι αστερισμοί και 35 αστροναύτες της NASA έτοιμοι για διαστημική αποστολή, θα παρελάσουν στο Φιλώτι την Τσικνοπέμπτη τονίζοντας την παρουσία της Νάξου στην Ελληνική Μυθολογία και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*