Λογοδοσία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Δέκα θεματικές ενότητες με απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα (video)

λογοδοσία
Newsroom
07/03/2024 00:43
 
 
 

 

Σε συνολικά δέκα θεματικές ενότητες, που περιελάμβαναν ερωτήματα από τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των δημοτικών Κοινοτήτων, απάντησαν ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες, περιελάμβανε την τοποθέτηση σημαντικών θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν τον δήμο, με τη διαδικασία να συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις, απαντήσεις και συζητήσεις ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους.

Το πρώτο θέμα, το οποίο ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός, εστίαζε στην υγεία. Ακολούθησε θέμα από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου, που αφορούσε τα χρηματοδοτικά προγράμματα και την αξιοποίησή τους από τη δημοτική αρχή. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα λειψυδρίας και διαχείρισης του νερού, με αίτημα για περαιτέρω διευκρινίσεις, καθώς είχαν προηγηθεί συζητήσεις σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορωνίδας, Αντώνης Χωριανόπουλος, έθεσε ερώτημα για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, θέμα το οποίο ενδιέφερε και άλλες ορεινές Κοινότητες της Νάξου, όπως την Κόρωνο. Η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μουστάκη απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με θέματα αθλητισμού και αθλητικών υποδομών, ενώ ο Θανάσης Γρυλλάκης έφερε στη συζήτηση το θέμα του ΕΕΕΕΚ Νάξου και τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ζητήματα ανακύκλωσης και καθαριότητας προστέθηκαν στη συζήτηση από τον Μανώλη Βάβουλα και τον Γιάννη Μαράκη, αντίστοιχα. Ο Γιάννης Κορρές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», ζήτησε πληροφορίες για τις ενέργειες του δήμου σχετικά με την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αρσενίου έθεσε θέμα για την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή πλατείας στο Αγερσανί Νάξου.

Να σημειώσουμε ότι η ειδική συνεδρίαση για τη λογοδοσία προσέλκυσε πολλούς από τους προέδρους των δημοτικών Κοινοτήτων της Νάξου τόσο από τα ορεινά όσο και τα πεδινά του νησιού που έδωσαν το παρών ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση παρακολούθησαν πρόεδροι και αντιδήμαρχοι από τις Μικρές Κυκλάδες.

Το naxostimes.gr μετέδωσε και αυτή τη συνεδρίαση ζωντανά, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τα πολύ σημαντικά θέματα που τέθηκαν και τις απαντήσεις των αρμοδίων της δημοτικής Αρχής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 857 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*