Νάξος: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Newsroom
11/03/2024 10:46
 
 
 

 

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται η μη κατάργηση του άρθρου σχετικά με τα Κέντρα Πρόληψης.

Επιπλέον, τονίζεται η ανάγκη να παραμείνουν τα Κέντρα Πρόληψης ως εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης, διατηρώντας την ταυτότητα και την ψυχοκοινωνική φιλοσοφία τους, καθώς και το περιεχόμενο της προληπτικής τους δράσης.

Ακόμα, ζητείται η περαιτέρω ενίσχυση των Κέντρων με την απαιτούμενη στελέχωση των κενών θέσεων προσωπικού και η εξασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας τους μέσω πάγιας, σταθερής κρατικής χρηματοδότησης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Ειδική μνεία γίνεται στην υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κυκλάδων «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αιτείται:

• να μην καταργηθούν το άρθρο 60 του ν. 4139/2013 και το άρθρο 61 του ν. 3459/2006,
• να παραμείνουν τα Κέντρα Πρόληψης εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης, διατηρώντας την ταυτότητα, την ψυχοκοινωνική φιλοσοφία και το περιεχόμενο της πρόληψης,
• να ενισχυθούν περαιτέρω με την απαιτούμενη στελέχωση των κενών θέσεων προσωπικού,
• να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης και ειδικότερα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κυκλάδων «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με πάγια, σταθερή κρατική χρηματοδότηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*