Νάξος: Διαμαρτυρία των προέδρων των ορεινών Δημοτικών Κοινοτήτων για την αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου

Newsroom
11/03/2024 21:06
 
 
 

 

Μια επιστολή διαμαρτυρίας που συνυπογράφουν οι πρόεδροι των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Απεράθου Νίκος Νανούρης, Κορωνίδας Αντώνης Χωριανόπουλος, Κορώνου Νίκος Χουζούρης και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Κεραμωτής Μανώλης Φακίνος, Μέσης Νικήτας Κουτσοκέρης και Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας, εστάλη προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, και τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη.

Η επιστολή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία τους για την εσπευσμένη και άδικη μετακίνηση της μηχανικού κας Αλεξάνδρας Βερυκόκκου, υπαλλήλου του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, λόγω της άρνησής της να εγκρίνει πληρωμές για εργασίες που δεν εκτελέστηκαν πραγματικά.

Όπως αναφέρουν, η συγκεκριμένη κίνηση καταδικάστηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η οποία υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή όχι μόνο αδικεί την κα Βερυκόκκου, αλλά υπονομεύει επίσης τη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών στο επαρχείο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.

Οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου απευθύνουν έκκληση προς την Περιφερειακή Αρχή να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση για την αυθαίρετη μετακίνηση της κας Βερυκόκκου, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της στην εύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βασισμένη στην τεχνική της γνώση και εμπειρία. Επιπλέον, καλούν την Περιφερειακή Αρχή να επανεξετάσει την πρακτική της ανάθεσης πρόσθετων καθηκόντων σε υπαλλήλους με άσχετες ειδικότητες, η οποία οδηγεί σε παραγκωνισμό ειδικευμένων υπαλλήλων και δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του πληθυσμού.

Η επιστολή των προέδρων:

Διαμαρτυρία των Δημοτικών Κοινοτήτων της ορεινής Νάξου για την αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου της περιφερειακής ενότητας Νάξου

Είναι γνωστή η εσπευσμένη και άδικη μετακίνηση, πριν από ένα μήνα περίπου, της μηχανικού κυρίας Αλεξάνδρας Βερυκόκκου, υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (Τμήμα Τεχνικών Εργων), επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την πληρωμή εργολάβου για εργασίες που ο τελευταίος δεν πραγματοποίησε. Επειδή, δηλαδή, η ευσυνείδητη υπάλληλος υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα, όπως είχε έννομη υποχρέωση να κάνει.

Πριν από μία εβδομάδα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας καταδίκασε τη σχετική αυθαίρετη, άδικη και αναιτιολόγητη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, με την οποία επίσης (και με σειρά άλλων) υποβαθμίζονται περαιτέρω οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του επαρχείου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.

Οι υπογράφοντες πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσει άμεσα την απόφαση της αυθαίρετης μετακίνησης της πιο πάνω υπαλλήλου, που πάντοτε βρέθηκε κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, πρόθυμη να αναζητήσει τις προσφορότερες λύσεις με βάση την τεχνική γνώση και εμπειρία της.

Καλούμε επίσης την Περιφερειακή Αρχή να αναθεωρήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ανάθεσης πρόσθετων καθηκόντων σε υπαλλήλους με άσχετες ειδικότητες (π.χ. τεχνικών καθηκόντων σε μη τεχνικούς), γιατί έτσι όχι μόνο παραγκωνίζονται, με τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί μεροληπτικός, ικανοί και ειδικευμένοι υπάλληλοι σε θέματα ελέγχου του οδικού δικτύου, διαφόρων υποδομών κ.λπ., αλλά δημιουργούνται και κίνδυνοι πλημμελούς εκτέλεσης δημοσίων έργων, μη σωστής τιμολόγησης και προκλήσεις βλάβης για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διαχείρισης των εθνικών και κοινοτικών πόρων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων, και ειδικά αυτών που χειρίζονται από θέσεις ευθύνης ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 1.881 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*