Νάξος: Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ «Από το σχολείο της από-γνωσης, στο σχολείο της δημιουργίας»

Newsroom
11/03/2024 21:28
 
 
 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Νάξου με θέμα «Από το σχολείο της από-γνωσης, στο σχολείο της δημιουργίας και της συλλογικότητας. Η πρόταση του ΚΚΕ».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη θέση του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σημερινό σχολείο, τα ζητήματα της γλωσσικής ένδειας, την βαθμοθηρία και τελικά την απέχθεια των μαθητών για τη γνώση και τη μόρφωση.

Τα ζητήματα αυτά σύμφωνα με τον Δημήτρη Ακτύπη στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, οφείλονται στη σύνδεση του σχολείου με την οικονομία και την αγορά που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σε βάρος της γενικής μόρφωσης των παιδιών, την προσπάθεια εισόδου των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της εκπαίδευσης. Συνδέονται με την χρόνια υποχρηματοδότηση, τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό αλλά και με το ίδιο το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και τα αναλυτικά προγράμματα.

Οι σημερινοί μαθητές βομβαρδίζονται από σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες χωρίς να είναι σε θέση να ερμηνεύσουν τον κόσμο γύρω τους και να κατανοήσουν την χρησιμότητα και την αξία της γνώσης.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και προβληματισμούς πάνω στα προβλήματα της εκπαίδευσης, τα νέα εκπαιδευτικά μέτρα αλλά και την ανάγκη για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 296 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*