«Διόνυσος εν Νάξω»: Ο μύθος του Διόνυσου και της Αριάδνης ζωντάνεψε ξανά στη Νάξο (video+φώτος)

Διόνυσος και Αριάδνη
Newsroom
16/03/2024 01:27
 
 
 

 

Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, η Νάξος ζωντάνεψε μέσα από ένα από τα πιο ξεχωριστά δρώμενα της ελληνικής μυθολογίας, το «Διόνυσος εν Νάξω». Το δρώμενο, που αναβιώνει κάθε χρόνο, αποτελεί μια ζωντανή αναπαράσταση της ζωής του Διονύσου, από τη γέννησή του στη Νάξο μέχρι την άφιξη της Αριάδνης στο νησί και την επιθυμία του να την παντρευτεί.

Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και ΑριάδνηΔιόνυσος και Αριάδνη

Η κεντρική παραλιακή οδός της Νάξου μετατράπηκε σε σκηνικό μιας θεαματικής πομπής, με τον Διόνυσο να ηγείται της παρέλασης ανεβασμένος στο άρμα του, περιτριγυρισμένος από Σάτυρους και Μαινάδες που χόρευαν ξέφρενα στους ρυθμούς της μυθολογίας.

Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη

Οι συμμετέχοντες, αφοσιωμένοι στους ρόλους τους, προσέφεραν μια αναπαράσταση που παρέσυρε τους παρευρισκόμενους σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη

Το δρώμενο κορυφώθηκε στην κεντρική πλατεία του νησιού, όπου ξεδιπλώθηκε ο μύθος του Διονύσου με την Αριάδνη και τον Θησέα. Χοροί, θεότητες της μυθολογίας, αλλά και η μαγευτική ατμόσφαιρα, δημιούργησαν μια μυσταγωγική εμπειρία για τους θεατές, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τις μοναδικές στιγμές.

Διόνυσος και Αριάδνη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το δρώμενο ενώ πολλές ήταν και οι συμμετοχές σε αυτό.

Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη Διόνυσος και Αριάδνη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.177 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*