Οι Κορδελάτοι της Νάξου σε ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 και Open (video)

Newsroom
17/03/2024 14:10
 
 
 

 

Σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, τρία μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις με τη Νάξο, απολαμβάνοντας τα όμορφα και ιδιαίτερα αποκριάτικα έθιμα του νησιού, τα οποία διατηρούνται ζωντανά χάρη στους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών.

Σε όλες τις συνδέσεις, σημαντική παρουσία είχε ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ενώ μεγάλο ρόλο στις εκδηλώσεις έπαιξαν και τα εκλεκτά προϊόντα της Ε.Α.Σ. Νάξου, όπως η γραβιέρα, τα οποία απόλαυσαν οι συμμετέχοντες.

Την αρχή έκαναν οι Κορδελάτοι του Γλινάδου, που ζωντανά από την πλατεία του χωριού τους, συνδέθηκαν με την εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1. Ντυμένοι στις παραδοσιακές τους φορεσιές, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο. Το δρώμενο οργάνωσε ο Προοδευτικός Όμιλος του Γλινάδου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Βαγγέλη Ζαχαράτο, να παρουσιάζει στην κάμερα της εκπομπής το ιδιαίτερο αυτό έθιμο της Νάξου.

Ακολούθησαν οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου, που με την εμφάνισή τους έφεραν το κέφι και τη ζωντάνια σε όλο το χωριό, με τη μουσική και το χορό να κυριαρχούν. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Αρσενίου, με τον πρόεδρό του, Μιχάλη Σέργη, να μιλάει για το έθιμο στους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Επί Τόπου» του Open.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.346 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*