Η εντυπωσιακή αναβίωση της επιδρομής Σαρακηνών Κουρσάρων στο Αλυκό Νάξου: Ένα δρώμενο γεμάτο ιστορία και περιπέτεια (video+φώτος)

Newsroom
18/03/2024 01:16
 
 
 

 

Η Νάξος, ένα νησί με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, γιόρτασε και φέτος την Αποκριά με μία ακόμα μοναδική και άκρως εντυπωσιακή αναπαράσταση: την επιδρομή των Σαρακηνών Κουρσάρων στην παραλία του Αλυκού.

Το ενδιαφέρον αυτό δρώμενο, που διοργανώθηκε από τον δραστήριο Σύλλογο Πολιχνίου Νάξου, έφερε στο προσκήνιο την ιστορία και τις παραδόσεις του νησιού, ενώ παράλληλα προσέφερε στους κατοίκους και τους επισκέπτες μία αξέχαστη εμπειρία.

Καθώς το «πειρατικό πλοίο» εμφανίστηκε στον ορίζοντα, δεκάδες Ναξιώτες και επισκέπτες είχαν ήδη συγκεντρωθεί στην παραλία, περιμένοντας με ανυπομονησία να αντικρίσουν την έναρξη της αναπαράστασης. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη καθώς οι «πειρατές» και οι κάτοικοι της Νάξου αντάλλαξαν …πυρά, προσομοιώνοντας μια ζωντανή μάχη που όλο και πλησίαζε την ακτή.

Η δυναμική επιδρομή στη στεριά έδωσε την ευκαιρία στους «πειρατές» να αναζητήσουν τον κρυμμένο θησαυρό, ένα κατόρθωμα που δεν αποδείχθηκε εύκολο λόγω της αντίστασης των τολμηρών Ναξιωτών, ιδιαίτερα των παιδιών, που με παλμό και εφευρετικότητα κατάφεραν να εμποδίσουν την πρόοδο των …εισβολέων.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης σημαδεύτηκε από ένα πλούσιο φαγοπότι, μουσική και χορό, προσφέροντας σε όλους μια μοναδική ευκαιρία για διασκέδαση και αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Οι συμμετέχοντες, μεγάλοι και μικροί, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια από τις πιο όμορφες στιγμές της Αποκριάς, απολαμβάνοντας την παράσταση που είχε ετοιμάσει με μεράκι ο Σύλλογος Πολιχνίου Νάξου.

Ο Κυριάκος Σαλτερής, πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας στο naxostimes.gr και αναφερόμενος στη διοργάνωση, τόνισε την επιθυμία για ακόμα πιο οργανωμένη δράση του χρόνου, ελπίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και δημιουργώντας μια νέα παράδοση που θα συνεχίσει να ενθουσιάζει και να προσελκύει κόσμο στο μέλλον.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η επιλογή της παραλίας του Αλυκού δεν ήταν τυχαία, καθώς αποτελεί έναν από τους τόπους που οι ιστορικές επιδρομές των Σαρακηνών Κουρσάρων είχαν αφήσει το σημάδι τους στο νησί της Νάξου. Μέσα από αυτήν την αναπαράσταση, ο Σύλλογος Πολιχνίου Νάξου κατάφερε να συνδυάσει την ιστορική μνήμη με τον πολιτιστικό εορτασμό, δημιουργώντας ένα ζωντανό και διασκεδαστικό σκηνικό που αντανακλά την πλούσια κληρονομιά της Νάξου.

Βίντεο: Γιάννης Κοντόπουλος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.397 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*