VIDEO: Καθαρά Δευτέρα στην Κόρωνο Νάξου με γλέντι και χορό (φώτος)

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος
Newsroom
18/03/2024 20:37
 
 
 

 

Στην πανέμορφη Κόρωνο της Νάξου, η Καθαρά Δευτέρα έγινε η αφορμή για ένα ξεχωριστό γλέντι που προσέλκυσε επισκέπτες από όλες τις γωνιές της Νάξου…

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να διατηρήσει ζωντανές τις παραδόσεις, οργάνωσε ένα γλέντι στην αυλή της εκκλησίας που όλοι διασκεδασαν και δοκίμασαν σαρακοστιανά εδέσματα.

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος
Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Η Χορευτική Ομάδα «Αξοπατήματα», που πάντα καταφέρνει να μαγνητίσει το κοινό με τους παραδοσιακούς χορούς της, ξεσήκωσε το πλήθος και έδωσε τον τόνο για ένα αξέχαστο γλέντι.

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Η μουσική από το βιολί, το λαούτο, την τσαμπούνα και το τουμπάκι πλημμύρισε την ατμόσφαιρα με νησιώτικα τραγούδια που ξεσήκωσαν τους πάντες ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν άνδρες του χωριού χόρεψαν το παραδοσιακό τραγούδι «Πώς το τρίβουν το πιπέρι».

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Ο Νίκος Χουζούρης, πρόεδρος της Κορώνου αλλά και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, αποτέλεσε την «ψυχή» της εκδήλωσης, διασφαλίζοντας ότι η παράδοση και η γιορτή θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας του χωριού.

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Στο γλέντι διακρίναμε τους αντιδημάρχους Γιάννη Βιτζηλαίο, Βασίλη Φλεριανό και Νίκο Βαθρακοκοίλη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μανδηλαρά και Κατερίνα Μουστάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Φραγκίσκο καθώς και τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος Καθαρά Δευτέρα Κόρωνος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 772 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*