«Guardians of Naxos»: Πρόσκληση στην παρουσίαση των πρώτων περιηγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας – Συμμετέχουν δύο σχολεία της Νάξου

Guardians of Naxos
Newsroom
19/03/2024 22:43
 
 
 

 

Το πρόγραμμα «Guardians of Naxos» προσκαλεί στην παρουσίαση των πρώτων περιηγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργημένων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Νάξου, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου (σχολή Ουρσουλινών) και θα παρουσιάσει περιηγήσεις που ξεναγούν το κοινό σε ιστορικές εποχές και γεγονότα μέσα από την επαυξημένη πραγματικότητα, προσφέροντας μια καινοτόμα εμπειρία βιώσιμου τουρισμού.

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οργανώνουν δύο μοναδικές περιηγήσεις επαυξημένης πραγματικότητας. Η πρώτη περιήγηση μεταφέρει τους συμμετέχοντες στο 1676, σε μια εποχή όπου η Νάξος αντιμετώπιζε την απειλή του πειρατή Hugues de Crevelier, ενώ η δεύτερη ακολουθεί την ιστορία του Τζαμπατή Μπαρότζη και της Αννούσας Κόκκου, το Ρωμαίο και Ιουλιέτα της Νάξου, αποκαλύπτοντας μια ρομαντική πλευρά της ιστορίας του νησιού.

Επίσης, θα παρουσιαστεί ο νέος υπό κατασκευή δικτυακός τόπος του προγράμματος, που αποσκοπεί στη δημιουργία περιεχομένου από καθηγητές και μαθητές.

Το «Guardians of Naxos» αποτελεί μέρος ενός εντατικού προγράμματος με συνεργασία πανεπιστημίων από Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο, επιδιώκοντας να υποστηρίξει τον βιώσιμο τουρισμό μέσα από την καινοτομία στις ψηφιακές εφαρμογές και τα παιχνίδια.

Η πρόσκληση

Καινοτόμα Μέσα για τον βιώσιμο τουρισμό
Guardians of Naxos

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των πρώτων περιηγήσεων επαυξημένης πραγματικότητας που δημιουργήσαμε με μαθητές και εκπαιδευτικούς της Νάξου την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στις 16:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Ζαζάνη και Ντιάνα Μουρεσάν) θα σας ταξιδέψουν στο έτος 1676, όταν η Νάξος βρισκόταν στο έλεος του σκληρού πειρατή Hugues de Crevelier, σε μια πεζοπορία επαυξημένης πραγματικότητας στην περιοχή του Μπούργου της Χώρας Νάξου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καλτσά και Γιάννης Παφύλιας) θα εξερευνήσουν μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας ακολουθώντας τα χνάρια του Τζαμπατή Μπαρότζη και της Αννούσας Κόκκου, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας της Νάξου.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών μας (που λαμβάνουν χώρα στη Νάξο το διάστημα 18-24/03/2024) θα σας παρουσιάσουμε τον νέο υπό κατασκευή δικτυακό μας τόπο που θα αποτελεί έναν αγωγό δημιουργίας περιεχομένου διευκολύνοντας τους καθηγητές, τις τάξεις τους και τους ενδιαφερόμενους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους περιηγήσεις μαζί με τους φοιτητές μας.

Αν είστε εκπαιδευτικός, ιστορικός ή ενδιαφέρεστε για την υποστήριξη του βιώσιμου τουρισμού στη Νάξο, ανυπομονούμε να σας δείξουμε το έργο μας.

Οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του προγράμματος

Το εγχείρημα Guardians of Naxos αποτελεί μέρος του εντατικού προγράμματος μικτής κινητικότητας (BIP – Blended Intensive Programme) με τίτλο «Production Intensive: Location-based Apps and Games – Media Innovation for Sustainable Tourism». Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται με τη συνεργασία τριών Πανεπιστημίων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κύπρο:

• του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Καθηγητής Νίκος Λέανδρος και Δρ Παναγιώτης Κάπος)
• του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Darmstadt (h_da) (τμήμα Επικοινωνίας, Καθηγητής Georg Struck και Καθηγητής Claudius Coenen)
• του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Επίκουρος Καθηγητής Δώρος Πολυδώρου)

Μετά από έναν χρόνο έρευνας και με την υποστήριξη των κοινοτήτων της Νάξου, έχουμε καταλήξει σε μια πρόταση που πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον βιώσιμο τουρισμό στη Νάξο και στις Κυκλάδες.

Μπορείτε να δείτε μια οπτικοποίηση της πρότασης εδώ:

Η ελληνική έκδοση – Μέρος 1

Η ελληνική έκδοση – Μέρος 2

(Visited 2.389 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*