Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου: Οδηγίες για την ορθή διαχείριση των υγρών αποβλήτων

Newsroom
26/03/2024 11:09
 
 
 

 

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Επαρχείου Νάξου ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για τη σημασία της ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, ειδικά ενόψει της αυξημένης καλοκαιρινής τουριστικής κίνησης.

Υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα όλων των επιχειρήσεων και οικιών, που βρίσκονται σε περιοχές με δίκτυο αποχέτευσης, να είναι συνδεδεμένες με αυτό. Επισημαίνεται επίσης η υποχρέωση διατήρησης κατάλληλου αποχετευτικού συστήματος από τις επιχειρήσεις και κατοικίες που δεν μπορούν να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο. Η εκκένωση βόθρων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με σεβασμό στις προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Τονίζεται ότι η μη τήρηση των εν λόγω κανονισμών επιφέρει ποινικές κυρώσεις ή χρηματικά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Νάξου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και δεδομένου ότι η ορθή διαχείριση των υγρών αποβλήτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και του αναμενόμενου αυξημένου αριθμού επισκεπτών στα Νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πρέπει:

• Όλες οι επιχειρήσεις και οι οικίες, εφόσον υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή που βρίσκονται, να είναι συνδεδεμένες με αυτό.
• Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα λιανικής πώλησης κλπ), τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ κλπ), καθώς και κατοικίες που λόγω αντικειμενικών δυσχερειών δεν μπορούν να συνδεθούν με κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου, υποχρεούνται να διατηρούν κατάλληλο αποχετευτικό σύστημα (π.χ. βόθρο, βιολογικό καθαρισμό κλπ), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
• Η εκκένωση των βόθρων θα πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση και τη μεταφορά των λυμάτων και να τηρούνται επαρκώς οι όροι και οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.
• Σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές (τακτικού ή κατόπιν καταγγελίας) θα πρέπει να είναι διαθέσιμα από τον ελεγχόμενο αποδεικτικά της εκκένωσης (απόδειξη, τιμολόγιο, δελτίο μεταφοράς κλπ) και να επιδεικνύονται στους ελεγκτές.

Η μη τήρηση των παραπάνω επιφέρει ποινή ή και χρηματικό πρόστιμο. Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 124 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*