Δημοτικό συμβούλιο: «Ελλιπή φύλαξη στο κλειστό ΔΑΚ Νάξου» κατήγγειλε η Κατερίνα Μουστάκη

Newsroom
28/03/2024 01:40
 
 
 

 

Θέμα για την «ελλιπή φύλαξη στο κλειστό ΔΑΚ Νάξου» έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 26 Μαρτίου, η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Κατερίνα Μουστάκη. Αιτιολογώντας την άποψη της, ανέφερε περιστατικό που συνέβη στο κλειστό πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν άνδρας αγνώστων στοιχείων, που συστήθηκε ως «κάτοικος Νάξου» κατάφερε να μπει μέσα στο γήπεδο και μάλιστα να φτάσει μέχρι τα αποδυτήρια.

Η καταγγελία προκάλεσε αναστάτωση στο σώμα, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Στέλιο Μαυρογιανόπουλο να συνιστά την προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές εάν υπάρχει υπόνοια αδικήματος. «Εάν έχει ο οποιοσδήποτε την παραμικρή υπόνοια ότι τελέστηκε αδίκημα, να απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές» είπε.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για τον αθλητισμό αντιδήμαρχος επιτέθηκε στη κ. Μουστάκη παρατηρώντας ότι …η κ. Μουστάκη «βρίσκονταν παράνομα μέσα στο γήπεδο» (!) και ακόμα ότι «όποτε η δημοτική σύμβουλος βρίσκεται στο γήπεδο πάντα κάτι συμβαίνει».

Η κ. Μουστάκη, αφού πρώτα της ζητήθηκε, εξιστόρησε το γεγονός στο σώμα ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια βρίσκονταν εκεί προκειμένου να πάρει την μικρή ανιψιά της από την προπόνηση.

«Ενώ είχε τελειώσει η προπόνηση των κοριτσιών 7-16 ετών και βρίσκονταν στα αποδυτήρια, άνδρας αγνώστων στοιχείων μπήκε στο χώρο του γηπέδου και έφτασε μέχρι τα αποδυτήρια. Αφού του ζητήθηκαν τα στοιχεία του και του έγινε παρατήρηση, ο άνδρας βγήκε από το γήπεδο. Τον κυνήγησα, αλλά δεν κατάφερα να μάθω κάτι περισσότερο» είπε. Όπως υπογράμμισε, το περιστατικό αυτό φανερώνει ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να φροντίσει για σωστότερη φύλαξη του γηπέδου στο οποίο μεταξύ άλλων, αθλούνται και μικρά παιδιά.

«Ο χώρος του κλειστού θα πρέπει να φυλάσσεται από ικανό για τη θέση αυτή άτομο» τόνισε η κ. Μουστάκη η οποία γνωστοποίησε παράλληλα ότι μετά το περιστατικό επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου Δημήτρη Λιανού ώστε να τον ενημερώσει για το συμβάν αλλά όπως είπε, ο ίδιος έλειπε εκτός Νάξου.

Σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα με έντονο διάλογο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση. Τη στιγμή που η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι κλήθηκε από τη δημοτική αρχή ο υπεύθυνος του κλειστού ΔΑΚ Τάσος Βάβουλας ώστε να δώσει εξηγήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Βάβουλας ενημέρωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στο περιστατικό για το οποίο όπως είπε ενημερώθηκε άμεσα. Το χαρακτήρισε «μικροπεριστατικό» σημειώνοντας ότι «μόλις είδε τον άγνωστο άνδρα ο φύλακας, δεν τον άφησε να περάσει και άνθρωποι της ομάδας που βρίσκονταν στο γήπεδο, τον έβγαλαν έξω».

Δείτε το βίντεο αναλυτικά τη συζήτηση του θέματος:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 530 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*