Εργασίες απεντόμωσης και μυοκτονίες στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
04/04/2024 10:39
 
 
 

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες απεντόμωσης και μυοκτονίας στα αποχετευτικά φρεάτια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με στόχο την καταπολέμηση ανεπιθύμητων εντόμων και τρωκτικών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι εργασίες αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά σε αντλιοστάσια, δημοτικές εγκαταστάσεις, δημοτικά κτίρια και βιολογικούς καθαρισμούς των νησιών του Δήμου, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εφαρμογές σε όλη την έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου (περιοχές Κάστρου, Αγίου Γεωργίου, Κόττη, Αγίου Νικοδήμου, Σαλδέρα, Καζανάκια, Αγγιδίων, Αγίου Πολυκάρπου, Γρόττας, Νεκροταφείου, Εργατικών Κατοικιών κ.τ.λ.). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν προοδευτικά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Νάξου, καθώς και στις Μικρές Κυκλάδες, εστιάζοντας σε σημεία που παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τονίζεται ότι για την απολύμανση χρησιμοποιούνται βιοκτόνα φιλικά προς το περιβάλλον, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι απεντομώσεις και μυοκτονίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και συνεχή παρακολούθηση του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου, σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Φλεριανό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 465 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*