Βαγγέλης Κατσαράς: Τα μηνύματα για τον τουρισμό, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο προϋπολογισμός και η αύξηση τελών (video)

Newsroom
04/04/2024 22:16
 
 
 

 

Για σημαντικά θέματα της Νάξου μίλησε σε συνέντευξή του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς. Αρχικά αναφέρθηκε στον τουρισμό τονίζοντας ότι η χρονιά πάει πολύ καλά αφού στις προκρατήσεις παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως του 10% εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «η φετινή αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη τουριστικά σεζόν».

Σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό ζήτημα ο κ. Κατσαράς είπε ότι εξετάζονται δύο λύσεις. Ή η πόλη να κλείσει καθολικά ή να κλείνει εν μέρει με ελεγχόμενο τρόπο. Την προσεχή Τρίτη αναμένεται σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Συμπλήρωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημοτικής συγκοινωνίας με ένα μικρό πούλμαν που θα μεταφέρει κόσμο από τα πάρκινγκ στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους στάθμευσης υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται εργασίες συντήρησης σε αυτούς ώστε να είναι έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο. Διευκρίνισε, ότι το πάρκινγκ δίπλα στο Δήμο, στα οικόπεδα αεροπορίας, θα λειτουργήσει με το ίδιο καθεστώς ενώ ο χορός του μπάσκετ δίπλα στο δημαρχείο θα παραμείνει ως έχει και το γήπεδο μπάσκετ θα αναβαθμιστεί.

Για τον καθαρισμό των παραλιών υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάδοχος και στα μέσα Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού.

Ο κ. Κατσαράς ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σημαντικό θέμα του προϋπολογισμού και των δημοτικών τελών. Είπε, ότι αναμένεται η ψήφιση του θέματος την προσεχή Τρίτη στην Δημοτική Επιτροπή και αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κατσαρά τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν.
Αναφέρθηκε τέλος και στις οφειλές των δημοτών προς το Δήμο που αγγίζουν τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 662 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*