Ο «μαχητής» Θησέας κάνει και πάλι τις βουτιές του στη θάλασσα (video)

Newsroom
13/04/2024 01:10
 
 
 

 

Στο φυσικό του περιβάλλον επέστρεψε και πάλι ο Θησέας, η θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε με πολλά τραύματα από πετονιές και πλαστικά σε μια παραλία της Πάρου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα της πτερύγιο.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής» Νάξου, μαζί με τον κτηνίατρο Δημήτρη Βασαλάκη και τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, τον Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιων Χελωνών της Ελλάδας, ενώθηκαν για να προσφέρουν στον Θησέα την αναγκαία φροντίδα μετά τον τραυματισμό του.

Μετά από δυόμισι μήνες ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας, την Παρασκευή το μεσημέρι ο Θησέας ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Σε μια συγκινητική στιγμή, παρουσία στελεχών του Λιμεναρχείου Νάξου, αφέθηκε και πάλι ελεύθερος πίσω στη θάλασσα.

Καθώς μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» παρακολουθούσαν τον Θησέα για αρκετή ώρα στη θάλασσα, διαπίστωσαν ότι παρά τη σοβαρή του αναπηρία, κολυμπούσε και καταδύονταν με άνεση, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα πτερύγια του κι έτσι, τον άφησαν ικανοποιημένοι να συνεχίσει το ταξίδι του.

«Ο Θησέας απέδειξε ότι είναι μαχητής και ότι η αναπηρία του αυτή δεν τον εμποδίζει να ζήσει ελεύθερος στην θάλασσα» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για την σωτηρία του, καθώς αν δεν είχε γίνει η επέμβαση και δεν είχε δοθεί η κατάλληλη φροντίδα δεν θα είχε καταφέρει να επιβιώσει.
«Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία!
Ευχόμαστε στον Θησέα καλές βουτιές!».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 173 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*