Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής: Μαθητές και εθελοντές ξεναγούνται στον Μυκηναϊκό Τάφο και τον εξωραΐζουν

Newsroom
17/04/2024 21:47
 
 
 

 

«Φροντί…ΖΟΥΜΕ τα μνημεία του χωριού μας, αλλά…ΖΟΥΜΕ το μέλλον μας»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας με τη συμπαράσταση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα υποδεχτούν και θα ξεναγήσουν τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κωμιακής (10.00 π.μ.) και του Γυμνασίου Σκαδού (10.30 π.μ.) στον Μυκηναϊκό Τάφο που βρίσκεται στην Κωμιακή. Μαθητές και εθελοντές, στη συνέχεια, θα ασχοληθούν με τον εξωραϊσμό του χώρου, φυτεύοντας διάφορα φυτά και τέλος θα δοθούν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές.

Ο Σύλλογος Γυναικών ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιάννη Βιτζηλαίο για το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και την προσφορά των φυτών και των δώρων. Ευχαριστεί επίσης τους εκπαιδευτικούς για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των μαθητών στη δράση.

Η Ελισάβετ Βιτζηλαίου για την εθελοντική δράση στο Μυκηναϊκό τάφο της Κωμιακής

Για την δράση εθελοντισμού για τον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο Μυκηναϊκό τάφο της Κωμιακής μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής Ελισάβετ Βιτζηλαίου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του Συλλόγου για την επιτυχία της δράσης.

Ενημέρωσε για την συνέχεια των δράσεων την Πέμπτη 18, Απριλίου όπου μαθητές του Γυμνασίου Σκαδού και του Δημοτικού σχολείου της Κωμιακής θα επισκεφθούν το Μυκηναϊκό τάφο, προκειμένου να ενημερωθούν για την ιστορία του, αλλά και να φυτέψουν αρωματικά φυτά φροντίζοντας ακόμα περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο και για τα οποία θα είναι υπεύθυνοι ώστε να τους παρέχεται φροντίδα.

Η κ. Βιτζηλαίου αναφέρθηκε στην σημασία και την ιστορία του σημαντικού αυτού μνημείου της Κωμιακής καθώς και στις δράσεις και εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο σύλλογος για το επόμενο διάστημα. Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους όσοι στήριξαν τη δράση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 288 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*