Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε τη Νάξο: Λαμπαδηδρομία, λαμπρή τελετή και μηνύματα ειρήνης (video+φώτος)

Ολυμπιακή Φλόγα
Newsroom
19/04/2024 23:31
 
 
 

 

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό και ολυμπιακό πνεύμα, η Νάξος υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ξεκινώντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Παρίσι, η Φλόγα μετά από 20 χρόνια έκανε στάση στη Νάξο, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της ειρήνης.

Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή αποστολή που συνόδευε τη Φλόγα κατέφτασε στη μικρή προβλήτα της πόλης της Νάξου λίγο στις 13:30 όπου την υποδέχτηκαν με χορούς και τραγούδια η Χορευτική Ομάδα «Αξοπατήματα». Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε λίγο αργότερα από τον πεζόδρομο κάτω από το Δημαρχείο, διένυσε την κεντρική παραλιακή οδό και κατέληξε στην είσοδο του Ναού του Απόλλωνα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της, παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Οργανωτικής Επιτροπής.

Ολυμπιακή ΦλόγαΟλυμπιακή Φλόγα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην είσοδο του ναού του Απόλλωνα, την Πορτάρα, και παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αρχικά ακούστηκαν ο Ολυμπιακός Ύμνος και οι Εθνικοί Ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Πετρούπολης που είχε κληθεί από το δήμο για την εκδήλωση.

Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της Φλόγας στη Νάξο συνόδευε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μάλιστα ήταν ένας από τους Λαμπαδηδρόμους. Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων η πρωταθλήτρια Στίβου Όλγα Βασδέκη, ο πρωταθλητής Κολύμβησης Βασίλης Σοφικίτης και ο πρωταθλητής Windsurfing Lennart Neubauer, οι οποίοι μετέφεραν με υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ολυμπιακή Φλόγα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν με ενθουσιασμό εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων από το νησί.

Ολυμπιακή Φλόγα

Παρόντες στην τελετή μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Βασιλάκης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών Κοινοτήτων.

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα σε συνδυασμό με το χώρο που έγινε η τελετή δημιούργησε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και όλοι οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές. Υπομονετικά «στημένα» στα βράχια τα Κυκλαδίτικα ειδώλια που τα παρίσταναν ακίνητοι και αμίλητοι πολίτες του νησιού.

Ολυμπιακή Φλόγα

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μοιράστηκαν με το πλήθος το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Από την τελετή δεν έλειψε και η ανταλλαγή δώρων.

Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα

Ολυμπιακή Φλόγα

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσίαση από την κ. Κατερίνα Μαργαρίτη.

Ολυμπιακή Φλόγα

Άκρως συγκινητικό ήταν το κλείσιμο της τελετής όπου παιδιά της Νάξου τραγούδησαν για την ειρήνη συνοδεία του Βαρύτονου Νικολάου Κωνσταντέλια. Αμέσως μετά, χρωμάτισαν τον ουρανό τα χρώματα του σήματος των Ολυμπιακών αγώνων.

Φωτογραφία: Κική Ημέλλου

Ολυμπιακή Φλόγα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής μέσα στη θάλασσα έπλεε το σήμα των ολυμπιακών αγώνων…

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα παρέμεινε για περίπου μία ώρα στο σημείο όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στις 15:10 προς την μικρή προβλήτα της Χώρας Νάξου για τη συνέχεια του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάρο…

Περισσότερες φωτογραφίες

Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα Ολυμπιακή Φλόγα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.541 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*