Νάξος: Ευχαριστήρια ανακοίνωση του δήμου για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολυμπιακή Φλόγα
Newsroom
22/04/2024 18:19
 
 
 

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για όλους όσοι συμμετείχαν στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Οι αγώνες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 2800 χρόνια και η Ολυμπιακή Φλόγα φέρνουν κοντά την ανθρωπότητα. Η θερμή υποδοχή του Ολύμπιου Φωτός στο νησί μας επιβεβαίωσε την πίστη μας στα ιδεώδη του Ολυμπισμού και ανέδειξε την ανάγκη να πορευτούμε με τις αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τους τρεις διακεκριμένους αθλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Δήμου και επισκέφθηκαν σχολεία του νησιού για τη μετάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους. Κατά την επίσκεψή τους στα σχολεία του νησιού και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, η Πρωταθλήτρια Στίβου Όλγα Βασδέκη, ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Βασίλης Σοφικίτης και ο Πρωταθλητής Windsurfing Lennart Neubauer μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τα παιδιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του Ολυμπισμού.

Κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα ειρήνης, στη σεμνή τελετή υποδοχής του Ολύμπιου Φωτός. Την επιτυχία της διοργάνωσης εγγυήθηκαν όσοι εργάστηκαν εθελοντικά, με επαγγελματισμό και ανιδιοτέλεια. Χωρίς τη δικής τους συμβολή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Και ήταν πολλοί:

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβαν η Φιλίππα Καραμολέγκου και η Μαργαρίτα Τσίγκου, οι οποίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό, με την παρουσία ζωντανών Κυκλαδικών Ειδωλίων στον Κοκκινόβραχο, παρουσία των μουσικών Βαγγέλη Κορρέ στην τσαμπούνα και Μανόλη Βάσιλα στο τουμπάκι.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, που αποδέχθηκε ένθερμα την πρόσκληση του Δήμου μας, και απέδωσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Γαλλίας κατά την έπαρση των σημαιών.

Η τελετή έκλεισε με το τραγούδι «ειρήνη» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Βασίλη Ρώτα. Το τραγούδι ερμήνευσαν παιδιά της Νάξου που εργάσθηκαν μεθοδικά για τον σκοπό αυτόν, με την καθοδήγηση και διδασκαλία της Ρενάτας Πετρίδη, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Την παιδική χορωδία συνόδευσαν ο Βαρύτονος Νικόλαος Κωνσταντέλιας, ο Κωνσταντίνος Σαρρής στην κιθάρα και η Μόνικα Φράις στο Φλάουτο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε βίντεο με θέμα «Το ξύπνημα των Κυκλαδικών Ειδωλίων», το οποίο πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών της Νάξου. Κυκλαδικά Ειδώλια ήταν οι Σύλβια Γρηγοροπούλου, Δήμητρα Καραμπάτσου, Δήμητρα Λούπη, Άννα Ραγκούση, Αθηνά Σαντοριναίου, Κατερίνα Τσακιρίδου και Μαργαρίτα Τσίγκου. Το μακιγιάζ των Κυκλαδικών Ειδωλίων επιμελήθηκε η Καμίλα Κατσούρη. Το βίντεο «ντύθηκε» μουσικά με τον Κωνσταντίνο Σαρρή στην κιθάρα και τη Μόνικα Φράις στο φλάουτο. Τη μουσική συνέθεσε ο Κωνσταντίνος Σαρρής, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο Apollonmuse Studio. Την κινηματογράφηση και το μοντάζ του βίντεο έκανε ο Γιάννης Κουκουζής.

Την Ολυμπιακή Φλόγα και την αποστολή που τη συνόδευε υποδέχθηκε αλλά και κατευόδωσε η Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα» με παραδοσιακές φορεσιές και χορούς, με τους μουσικούς Κωνσταντίνο Κατσιούλη στο βιολί και Νίκο Κονδύλη στο Λαούτο.

Στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Ένα ξεχωριστό σκηνικό δημιούργησαν και οι μικροί ιστιοπλόοι Βουτσίνος Ιωσήφ, Βασιλάκη Σοφία, Κυπριτζή Ευγενία, Κυπριτζής Χρήστος, Κυπριτζή Σοφία, Ξενάκης Γιάννης, Μαργαρίτης Απόστολος και Μαργαρίτη Σοφία της Naxos WaterSports του Αλέξανδρου Κοττάκη, με σκάφη optimist στο Βίντσι, πλάι στους Ολυμπιακούς Κύκλους που φιλοτέχνησε και τοποθέτησε στη θάλασσα ο Νίκος Βερύκοκκος.

Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε ολόψυχα, γιατί όλοι, μαζί με τα δεκάδες μικρά παιδιά, εργάστηκαν άοκνα και ανιδιοτελώς, θέτοντας πάνω από όλα τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Επιπλέον, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τους μεγάλους χορηγούς, την Τράπεζα Eurobank για την κάλυψη της οπτικοακουστικής κάλυψης της εκδήλωσης, καθώς και τη Blue Star Ferries και το Πρακτορείο Zas Travel για τη δωρεάν μετακίνηση αθλητών και των μελών της Φιλαρμονικής του Δήμου Πετρούπολη και των λοιπών συντελεστών. Επιπλέον, ευχαριστούμε για τις μεταφορές την αεροπορική εταιρεία Sky Express, το ΚΤΕΛ Νάξου, τις εταιρείες Kerras Cruises, Naxos Vision και Naxos Luxury Tours, για τη φιλοξενία το Princess Mare και το εστιατόριο «Taverna», το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, καθώς και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας G4S.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή τους και τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το ΕΚΑΒ, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 733 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*