Συνάντηση της Ε.Α.Σ. Νάξου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη (video)

Newsroom
23/04/2024 00:25
 
 
 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, δεσμευόμενος ότι θα φροντίσει ώστε τα ζητήματα αυτά να αναδειχθούν

Την Κυριακή 21 Απριλίου το μεσημέρι, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάξο στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου και της οικονομίας γενικότερα, της Νάξου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη, τον αντιπρόεδρο Ιάκωβο Βαλέρη και τον γραμματέα της Ε.Α.Σ. Νάξου Νικηφόρο Χωριανόπουλο, σε καφέ στην Παραλία της Χώρας της Νάξου.

Ο κ. Καπούνης παρουσίασε τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπως η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε., το παραδοσιακό ναξιώτικο κεφαλοτύρι, και ανέλυσε τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες της Ένωσης για δημιουργία νέου τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για την παραγωγή του τυριού αρσενικό Π.Ο.Π. και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παραμένουν, προς το παρόν, άκαρπες.

Στέφανος Κασσελάκης Νάξος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΑΣ ανέδειξε ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγροτοκτηνοτρόφους της Νάξου, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της ακρίβειας, το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει τη Νάξο, το φράγμα του Τσικαλαριού, την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές, τις αλλαγές στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και την ανάγκη για τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να ενισχυθούν και να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για τη μετεγκατάστασή τους.

Ο κ. Κασσελάκης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη και τα σχόλια των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, δεσμευόμενος ότι θα φροντίσει ώστε τα ζητήματα αυτά να αναδειχθούν.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δώρισαν στον κ. Κασσελάκη την πολυβραβευμένη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 323 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*