Νάξος: Ο καθορισμός των δημοτικών τελών στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Πρωτομαγιά

Newsroom
27/04/2024 02:33
 
 
 

 

Βέβαιη θεωρείται η αύξηση των δημοτικών τελών

Στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου Μικρών Κυκλάδων, που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων και ο καθορισμός των δημοτικών τελών τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν. Την αύξηση των τελών (τουλάχιστον το διπλασιασμό τους) είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και επανέλαβε κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, την Παρασκευή το βράδυ.

Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται επίσης η ανάθεση εργολαβιών για τον ευπρεπισμό και την προστασία κοινόχρηστων χώρων, ο καθορισμός ελάχιστων αποστάσεων και ειδικών όρων στο εμπόριο, καθώς και η έγκριση χρηματοδότησης και ανάθεσης έργων.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των εργολαβιών παροχής υπηρεσιών για: «Ευπρεπισμό και προστασία κοινόχρηστων χώρων» στις Κοινότητες Δονούσας, Ηρακλειάς Σχοινούσας και Κουφονησίων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2024.

2. Καθορισμός ελάχιστων αποστάσεων των θέσεων δραστηριοποίησης των πωλητών στο στάσιμο εμπόριο και ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4849/2021 από το έτος 2024 και εφεξής.

3. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του έργου ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΚΩ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ ΚΑΝΞ(Κρατικού Αερολιμένα Νάξου)

4. Έγκριση ανάθεσης σύμβασης του έργου «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΚΩ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ ΚΑΝΞ(Κρατικού Αερολιμένα Νάξου)» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω κατεπείγουσας ανάγκης (Ν. 4412/2016 άρθρο 269 περ.δ)-έγκριση αποδοχής μελέτης και καθορισμός όρων της πρόσκλησης με διαδικασία διαπραγμάτευσης-ορισμός αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

5. Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού την προμήθεια πόσιμου νερού ελάχιστης ποσότητας 2.000m3/ημέρα.

6. Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.

7. Έγκριση εξειδίκευσης πιστώσεων

8. Έγκριση αποδοχής κατανομών – επιχορηγήσεων

9. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού δημοτικών τελών ύδρευσης, άρδευσης αποχέτευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024

10.Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 453 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*