“Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: Έρως της αλός”: Απλά υπέροχο! (video+φώτος)

Poseidonas amfitriti 140
admin
25/02/2017 02:04
 
 
 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία δόθηκε την Παρασκευή το βράδυ η παράσταση “Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: ‘Ερως της αλός” στη Χώρα της Νάξου, στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ένας αρχαίος μύθος που περιγράφει την ερωτική ιστορία του θεού Ποσειδώνα και της πανέμορφης Νηρηίδας Αμφιτρίτης, την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, και προσπάθησε πολύ μέχρι τελικά να την κάνει δική του…

Τα φώτα στην κεντρική παραλιακή οδό έσβησαν και αναμμένοι πυρσοί φώτισαν το δρόμο που οδηγεί στο ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα), δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Οι πανέμορφες Νηρηίδες ήταν καθισμένες στην πλατφόρμα που είχε στηθεί μέσα στη θάλασσα, τα δελφίνια κολυμπούσαν τριγύρω… και πλήθος κόσμου κατέκλυσε, περιμετρικά την μικρή παραλιούλα που σε λίγο θα φιλοξενούσε τον “έρωτα της θάλασσας”.

Λίγο μετά τις 9:00 ο θεός Ποσειδώνας έκανε την εμφάνιση του. Η μουσική ξεκίνησε και οι Νηρηίδες άρχισαν το χορό…
Εκείνος, ανάμεσα τους ξεχώρισε την Αμφιτρίτη, την οποία και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα… Η πανέμορφη Νηρηίδα ξαφνικά χάθηκε και ο θεός της θάλασσας άστραψε και βρόντηξε…

Εντυπωσιακά εφέ και φωτισμοί τόσο στο χώρο διεξαγωγής της παράστασης όσο και κάτω από το ναό του Απόλλωνα, απέδωσαν το θυμό του θεού Ποσειδώνα με τις Νηρηίδες και τα δελφίνια να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο σε όλη αυτή την ταραχή…

Δείτε στο video ολόκληρη την παράσταση:

Στο τέλος της παράστασης βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό και την Πορτάρα…
Όλοι έμειναν κατάπληκτοι από το αποτέλεσμα και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες και δημιουργούς της παράστασης.

Αμέσως μετά, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσέφερε κεράσματα, κρασί και ρακή.
Παρόντες, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών προσώπων κ.ά.

Συντελεστές:
Κείμενο & σκηνοθεσία – Λευτέρης Ελευθερίου
Χορογραφίες – Μαργαρίτα Τσίγκου
Μουσική – Σταύρος Τσουμάνης
Φωτισμοί & ειδικά εφέ – Μιχάλης Μαθιάσος
Κοστούμια – Βούλα Κρητικού, Κατερίνα Κρητικού
Μακιγιάζ – Μαρία Γεωργιάδου

Ακούστηκαν:
Αφήγηση – Λευτέρης Ελευθερίου
Τραγούδι Αμφιτρίτης & φωνή κορυφαίας ικέτιδας – Βίβιαν Κοντομάρη
Φωνητικά – Σοφία Πάτση
Τύμπανα & σαντούρι – Θάνος Τσελεμπής
Ηλεκτρικό κοντραμπάσο – Δημήτρης Σίντος
Λύρα & τσαμπούνα – Ανδρέας Αρβανίτης
Βιολί – Στέφανος Σεκέρογλου
Κιθάρες, κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο, συνθεσάιζερ, σχεδιασμός ήχου, ενορχήστρωση & ζωντανός προγραμματισμός – Σταύρος Τσουμάνης
Τους στίχους του τραγουδιού «Σειρήνα» που τραγουδάει η Αμφιτρίτη, έχει γράψει η Βίβιαν Κοντομάρη, και η ηχογράφηση του έγινε στο studio PARAGA με ηχολήπτη τον Νίκο Ξύδη.

Έπαιξαν:
Ποσειδώνας – Γιώργος Μιχαήλ
Αμφιτρίτη – Μαρία Ραγκούση
Νηρηίδες & φωνές χορικού (με αλφαβητική σειρά) – Φωτεινή Αρζάνα, Πόπη Γλέζου, Τζένη Δαρδάγου, Δάφνη Θειακογιάννη, Δήμητρα Καραμπάτσου, Ειρήνη Καπηνιάρη, Ελένη Κοντοπίδη, Πελαγία Κυριακοπούλου, Αθηνά Κωστοπούλου, Πετρούλα Πητιλάκη, Χριστίνα Πιταρά, Ελισάβετ Σπανού, Στέλλα Σπανού, Ελένη Τζανετή, Μαρία Τσακανίκου, Ειρήνη Τσαμπουνάρη, Μαργαρίτα Τσίγκου, Σέβη Τσολάκη, Καλή Φραγκίσκου, Ελευθερία Ψυλλάκη.
Δελφίνια (με αλφαβητική σειρά) – Γιώργος Δημητροκάλλης, Μανώλης Επταήμερος, Αλέξανδρος Κατσώνης, Κώστας Λάσκαρης, Αντώνης Μαργαρίτης, Μιχάλης Τσακωνιάτης, Γιώργος Φακίνος, Μιχάλης Φακίνος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Τσίγκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σταύρος Τσουμάνης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 256 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.