Νάξος: Στο δημοτικό συμβούλιο η αύξηση των δημοτικών τελών – Οι αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής

Newsroom
09/05/2024 19:07
 
 
 

 

Μετά τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Πέμπτη το μεσημέρι, για την αύξηση των δημοτικών τελών, τα θέματα μπαίνουν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7:00 το βράδυ.

Η πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής, δηλαδή τα μέλη από την παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Λιανού (Δημήτρης Λιανός, Νίκος Βαθρακοκοίλης, Νίκος Σέργης, Βαγγέλης Κατσαράς και Βασίλης Φλεριανός) υπερψήφισαν και υπερασπίστηκαν την αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ «κατά» της αύξησης ψήφισαν τα δύο μέλη της μειοψηφίας (Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Μανώλης Πολυκρέτης).

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, κατά μέσο όρο τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν κατά 100% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουμε αυξήσεις της τάξεως του 300-400%.

Πλέον τα θέματα των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη θα εισαχθούν στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση, και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφιστούν από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημήτρη Λιανού. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να καταψηφίσουν τις αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τις αυξήσεις αναδρομικά, αφού οι νέες τιμές των δημοτικών τελών θα ξεκινούν από την 01-01-2024.

Επίσης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Λήψη απόφασης καθορισμού δημοτικών τελών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024 (υπ’ αρ. 172/2024 απόφαση Δ.Ε.).

2. Λήψη απόφασης καθορισμού τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έτους 2024 (υπ’ αρ. 173/2024 απόφαση Δ.Ε.).

3. Λήψη απόφασης καθορισμού τελών και δικαιωμάτων Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2024 (υπ’ αρ. 174/2024 απόφαση Δ.Ε.).

4. Λήψη απόφασης καθορισμού τελών αθλητισμού και πολιτισμού έτους 2024 (υπ’ αρ. 175/2024 απόφαση Δ.Ε.).

5. Λήψη απόφασης μείωσης –απαλλαγής δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και τελών ύδρευσης –αποχέτευσης για ειδικές κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων για το έτος 2024 (υπ’ αρ. 176/2024 απόφαση Δ.Ε.).

Οι αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής για τον καθορισμό των δημοτικών τελών

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού δημοτικών τελών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού τελών αθλητισμού και πολιτισμού 

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού τελών και δικαιωμάτων Δημοτικών Κοιμητηρίων 

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο μείωση –απαλλαγή δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και τελών ύδρευσης -αποχέτευσης για ειδικές κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 540 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*