Νάξος: Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας (video+φώτος)

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα
Newsroom
10/05/2024 19:10
 
 
 

 

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη γιορτή της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας στο Αργοκοίλι της Κορώνου Νάξου.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Για ακόμα μία χρονιά πλήθος κόσμου αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και συνέρρευσαν από κάθε γωνιά του νησιού και όχι μόνο, στο Αργοκοίλι, για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Παρά τη βροχή και την κατσιφόρα, άλλοι με τα οχήματα τους, άλλοι με λεωφορεία κι άλλοι με ποδήλατα ή ακόμα και με τα πόδια, έφτασαν από την παραμονή της εορτής ή από νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Τα τάματα εκατοντάδες, όπως οι ελπίδες και οι εκκλήσεις για βοήθεια…

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και συμμετείχαν πλήθος ιερέων από όλο το νησί.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Την παραμονή της γιορτής στις 5:30 το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία Παρακλητικού Κανόνος και αμέσως μετά ακολούθησε η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στο νέο ιερό ναό.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης έγινε η επαναφορά της εικόνας στον παλαιό ναό και τελέστηκε αγρυπνία. Ακολούθησε το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, όρθρος και θεία λειτουργία.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Την Παρασκευή το πρωί στις 7:00 πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και η μεταφορά της στο νέο ιερό ναό και στη συνέχεια τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 10:30 με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας με βροχερό καιρό.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο αν. υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, ο έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Βασιλάκης, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Δημοτικών Κοινοτήτων, φορέων και των τοπικών Αρχών.

Περισσότερες φωτογραφίες

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Φωτογραφίες-video: Γιάννης Κοντόπουλος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.525 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*