Νάξος: Συλλογική διαμαρτυρία και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Newsroom.
28/05/2024 11:44
 
 
 

Επανέρχονται στο θέμα της υπέρογκης αύξησης των δημοτικών τελών οι φορείς και οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Νάξου Κυνίδαρος, Μέλανες, Γαλήνη και Εγγαρές με επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Οι φορείς και οι εκφράζουν τη συλλογική διαμαρτυρία τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις υπέρογκες αυξήσεις των τελών ύδρευσης.

Σε επιστολή που απευθύνεται επίσης στην κυβέρνηση και τους βουλευτές Κυκλάδων, ζητούν άμεση επανεξέταση και εξορθολογισμό των αυξήσεων, τονίζοντας ότι τα τέλη έχουν αυξηθεί έως και 600%, καταργώντας τα ειδικά χαμηλότερα τιμολόγια που ίσχυαν λόγω των ευεργετικών παροχών των κοινοτήτων προς το Δήμο.

Οι κάτοικοι καλούν τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν τη νομιμότητα της απόφασης και να υποστηρίξουν την άμεση διόρθωσή της.

Η επιστολή φορέων και κατοίκων των Κοινοτήτων Κυνίδαρος, Μέλανες, Γαλήνη και Εγγαρές

Προς
Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου
Υπουργό Εσωτερικών
Βουλευτές Κυκλάδων
Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Συλλογική Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες και καταχρηστικές αυξήσεις των τελών ύδρευσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Αίτημα για άμεσο εξορθολογισμό τους

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Κατά την κοινή συνεδρίαση των:
– Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Κυνιδάρου
– Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μονής
– Προέδρου Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου – ο Άγιος Γεώργιος
– Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Κυνιδάρου – ο Απίκραντος
– Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων – Κούρος ο Έλληνας
– Προέδρου Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαλήνης – Παναγία Ατταλειώτισσα
– Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Εγγαριτών – Άγιος Τρύφωνας και
– Μελών των Συλλόγων και κατοίκων των χωριών,

στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κινιδάρου «Ο Απίκραντος» συζητήθηκε
Η παράλογη και καταχρηστική αύξηση των τελών ύδρευσης που επέβαλε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την υπ. αριθμό 107/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι αυξήσεις αυτές θεωρούνται από όλους και είναι πράγματι εξωπραγματικές και άδικες, καθώς κατανέμονται σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές του Δήμου Νάξου ισομερώς, χωρίς καμία διάκριση.
Ειδικά για τα χωριά Κυνίδαρος, Μέλανες, Γαλήνη και Εγγαρές, οι αυξήσεις φτάνουν και το 600 % των προηγούμενων τελών.

Τα παραπάνω χωριά βρίσκονταν μέχρι σήμερα σε ειδικό, χαμηλότερο, τιμολόγιο έναντι άλλων περιοχών του Δήμου Νάξου και Μ. Κυκλάδων, λόγω των ευεργετικών παροχών τους προς τον Δήμο, καθώς είτε έχουν αυτόνομα κοιτάσματα νερού, είτε παρέχουν πόσιμο νερό από δικές τους πηγές στην πεδινή Νάξο χωρίς ανταπόδωση (Κυνίδαρος), είτε έχουν ανέξοδη πρόσβαση στο πόσιμο νερό, μέσω φυσικής ροής.

Αυτοί οι πολύ σημαντικοί λόγοι διαφοροποίησης των τιμολογίων του νερού στα συγκεκριμένα χωριά αναγνωρίζονταν επί δεκαετίες από όλες τις Διοικήσεις του Δήμου Νάξου και παρέμειναν σεβαστοί μέχρι και σήμερα.

Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι, εκπροσωπώντας και όλους τους κατοίκους του Κινιδάρου, των Μελάνων, της Γαλήνης και των Εγκαρών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις υπέρογκες και καταχρηστικές αυξήσεις των τελών ύδρευσης, οι οποίες για τα συγκεκριμένα χωριά είναι δυσβάσταχτες και εντελώς άδικες, αφού καταργείται το δικαίως μειωμένο τιμολόγιο νερού των παραπάνω χωριών, παρότι οι ευεργετικές παροχές των χωριών αυτών προς το Δήμο συνεχίζονται.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί σε όλους τους αποδέκτες η παρούσα επιστολή ως καταγγελία– διαμαρτυρία για τη συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου και ως αίτημα για άμεση κατάργηση της τόσο παράλογης και καταχρηστικής αύξησης των τελών ύδρευσης στα συγκεκριμένα χωριά.

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι φορείς να ελέγξουν τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης και να συμβάλουν προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να διορθώσει την απόφαση αυτή. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου να επανεξετάσει άμεσα και να διορθώσει τη σχετική απόφαση.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (1)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.572 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*