Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών αποχαιρετά τον Στέφανο Ψαρρά

Newsroom.
28/05/2024 23:35
 
 
 

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Στέφανου Ψαρρά. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών διατελέσας για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Γεννημένος στην Νάξο το 1942, σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογία  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ΄ όπου και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος. Δίδαξε στην Μέση Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο Κολλέγιο Αθηνών. Δεινός γνώστης και χειριστἠς της ελληνικής γλώσσας, ο Στέφανος Ψαρράς έχει δημοσιεύσει πολλά φιλολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά άρθρα σε διάφορα επιστημονικά και τοπικά περιοδικά.

Είχε επίσης ασχοληθεί με την ποίηση αλλά και την έρευνα γύρω από αυτήν, εκδίδοντας εκτός των άλλων την «Ανθολογία Ναξίων ποιητών». Σημαντική, επίσης, ήταν η βοήθεια του προς την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών λόγω και της συμβολής του στην επεξεργασία  των εκδόσεων της.

Κύρια χαρακτηριστικά του εκλιπόντος ήταν η απλότητα, η ευγένεια, το ήθος, ο σεβασμός της γνώμης του άλλου και η αγάπη του για την διάδοση της γνώσης,

Ήταν συν-εμπνευστής, μαζί με τον ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Προμπονά, των συνεδρίων υπό τον γενικό τίτλο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων», τα οποία και εξακολουθούν να διοργανώνονται από το 1992 στην Νάξο.

Από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ε.Κ.Μ. Διακρίνεται ο εκλιπών με άλλα μέλη του τότε  Δ.Σ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*