Ο.ΝΑ.Σ.: Ψήφισμα λόγω της εκδημίας του Στέφανου Εμμ. Ψαρρά – Δημοσίευση 1ης Εγκυκλίου της επετηρίδας

Newsroom.
07/06/2024 14:06
 
 
 

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) εξέδωσε το ψήφισμα λόγω της εκδημίας του Στέφανου Εμμ. Ψαρρά και μαζί με την Επιτροπή Εκδόσεως της επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ, αποφάσισε να του αφιερώσει τον 14ο τόμο της.

Για το λόγο αυτό, επισυνάπτεται προς δημοσίευση η Πρώτη Εγκύκλιος της επετηρίδας με την οποία καλούνται όσοι επιθυμούν να συμβάλουν με κείμενο-εργασία τους την προσπάθειά αυτή.

«Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) στην τελευταία της συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της 31ης Μαΐου 2024 αποφάσισε όπως ο τόμος 14 της Επετηρίδας Ναξιακά αφιερωθεί στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΜΜ. ΨΑΡΡΑ (1942- 2024), του ποιητή, του αρχαιολόγου, του ιστορικού, τού επί πολλά έτη συνεργάτη της στο περιοδικό (τότε) Ναξιακά, του φίλου, του Ανθρώπου.

Η απόφασή της αυτή είναι μια ελάχιστη μορφή αναγνώρισης της προσφοράς του προαναφερθέντος στη μελέτη και την καλλιέργεια του ναξιακού πολιτισμού, μια ελάχιστη ευχαριστιακή ανταπόδοση.

Όσοι / όσες από τους φίλους, τους οικείους, τους μαθητές του, από τον πνευματικό κόσμο της πατρίδας μας (στην στενή και στην ευρεία της έννοια) επιθυμείτε να συνδράμετε το συγκεκριμένο έργο μας παρακαλείσθε όπως μέχρι την 31 η Ιανουαρίου 2025 αποστείλετε στα παρακάτω mail: onas.naxos@yahoo.gr (της Ο.ΝΑ.Σ.)

evazi@yahoo.gr (της κ. Εύης Ζιούλη, Προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ)

το κείμενο της εργασίας σας, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση τού εν λόγω
αναμνηστικού τόμου το συντομότερο δυνατόν.

Τα κείμενα- συμβολές σας μπορεί να είναι τριών κυρίως ειδών:
Α. Κείμενα «προσωπικά», αποχαιρετιστήριοι προς τον εκλιπόντα λόγοι, κείμενα-έκφραση συναισθημάτων, αναμνήσεων…
Β. Κείμενα επιστημονικά, αναφερόμενα αποκλειστικά στην προσωπικότητα και το έργο του.
Γ. Κείμενα επιστημονικά, με θεματολογία της επιλογής σας, ειλημμένη από τον πνευματικό χώρο τον οποίο ο καθείς/η καθεμιά σας θεραπεύει. Θα ήταν ευκτέον, τα κείμενα αυτής της κατηγορίας να αναφέρονταν στη Νάξο ή να σχετίζονταν με την ποίηση, την αρχαιολογία και την ιστορία, τομείς που θεράπευσε κυρίως με το συγγραφικό του έργο ο αείμνηστος τιμώμενος.

Το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ παραπομπών και υποσημειώσεων, αυτό που χρησιμοποιούμε στην Επετηρίδα Ναξιακά και παρακαλούμε για την πιστή του τήρηση.»

Το ψήφισμα:

«Στην Αθήνα, σήμερα 31.05.2024 και ώρα 19:30, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης, αποφάσισε ομόφωνα, λόγω της εκδημίας του συμπατριώτη μας Στέφανου Εμμ. Ψαρρά, Δρ Φιλολογίας και Ιστορικού, διακεκριμένου ανθρώπου του πνεύματος, της επιστήμης, του πολιτισμού και της προσφοράς, εκλεκτό συνεργάτη της Ομοσπονδίας και μέλος, επί σειρά ετών, της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού της ΝΑΞΙΑΚΑ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να του αφιερώσει, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Επιτροπής
Εκδόσεως, τον 14 ο τόμο της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.
4. Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένειά του.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*