Δήμαρχος Νάξου ή σπόνσορας ιδιωτικής εταιρείας;

Newsroom
20/06/2024 19:15
 
 
 

 

Όποιος άκουσε τη χθεσινή συνέντευξη του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην εκπομπή «ΕΝ ΔΗΜΩ» της ΕΡΤ, θα απογοητεύτηκε για την ανίκανη εκπροσώπηση που έχει σήμερα αυτός ο Δήμος. Πώς πρόλαβε σε 15-16 λεπτά ο δήμαρχος, με τον ιδιαίτερο πάντα τρόπο του, να εκτεθεί, αλλά, δυστυχώς, να εκθέσει και τον Δήμο μας; Μάλλον δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια, αν είσαι αυτός που είσαι.

Συγκεκριμένα:

-Όσο και αν εχθρεύεσαι την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής και έχει υποκαταστήσει τον Δήμο στην καμπάνια πανελλήνιας και διεθνούς προβολής των νησιών μας, δεν μπορεί να την αναφέρεις, ως παράγοντα ανάπτυξης και προόδου, μόνο όταν προκαλείσαι από τους δημοσιογράφους. Τότε μόνο λες ότι η ΕΑΣ είναι «η αιχμή του δόρατος» της τοπικής οικονομίας. Δεν μπόρεσες να το αποφύγεις.

-Δεν μπορεί να ερωτάσαι για τη γαστρονομία του νησιού και να αναφέρεσαι περιγραφικά στη γαλακτοβιομηχανία που παίρνει κάθε δεύτερη μέρα γάλα από το Φιλώτι, δηλαδή στον… «Όμηρο», την ιδιωτική τρικαλινή εταιρεία που παράγει κυρίως φέτα (ελπίζουμε με την τιμή… Μητσοτάκη)! «Άνδρα μοι έννεπε, Μούσα, πολύτροπον». Αυτό, κατά τον δήμαρχο-επιχειρηματία, δήθεν δείχνει τη… δυναμική της ναξιακής οικονομίας και όχι η ΕΑΣ με τη γνωστή πανταχού παρούσα δραστηριότητά της ή οι άλλες επιχειρήσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Έτσι εξηγείται η δήθεν πρόσκληση του εξοστρακισθέντος υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κελέτση από την… Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτιού και τον πολιτικά όμαιμο του κ. Λιανού. Έτσι εξηγείται η προβολή εμποδίων για τη δημιουργία από την ΕΑΣ τυροκομείου στην Ορεινή Νάξο. Οι κτηνοτρόφοι μας ξέρουν πλέον καθαρά τον ενορχηστρωτή αυτού του έργου.

-Δεν μπορεί να ζητά ΤΩΡΑ από τον πρωθυπουργό, και μάλιστα από την τηλεόραση, σαν πρώτη προτεραιότητα να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Και σαν δεύτερη να χρηματοδοτήσει τη… λειψυδρία (έτσι ακριβώς!). Θυμίζει τον Επιμηθέα. Άφησε αθωράκιστη τη Νάξο από υδρευτικά έργα, όταν άλλα νησιά έχουν φροντίσει να δράσουν εγκαίρως και να περιορίσουν το βαρύ κόστος που μετακυλίεται στις τσέπες των δημοτών. Αν έπρεπε να αναφέρει ΕΝΑ αναγκαίο υδρευτικό και αρδευτικό έργο, αυτό είναι το Φράγμα Τσικαλαριού, που και με δική του ευθύνη έχει μπει στην «κατάψυξη». Δεν τον συμφέρει να το επικαλείται, κοντά στους άλλους… άθλους του, γιατί έχει πολιτικό κόστος.

-Δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού, παρότι οι δημοσιογράφοι έθιξαν το θέμα.

Προχθές στο δημοτικό συμβούλιο κάτι ψέλλισε για άθλια αντιπολίτευση. Μήπως η δημοτική Αρχή είναι άθλια και ανάξια των αναγκών και προβλημάτων του τόπου;

Δείτε τη συνέντευξη του δημάρχου στο ErtNews (στο: 34:50)

(Visited 6.804 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*