Νάξος: Οι «Χορονάξιοι» παρουσιάζουν «Τα μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου

Newsroom.
07/07/2024 07:36
 
 
 

 

Η παράσταση «Τα μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία του Θανάση Αντωνίου, θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη της Νάξου την Πέμπτη 11, Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, από τη Θεατρική Ομάδα «Χορονάξιοι».

Το έργο του Γιάννη Τσίρου βραβεύτηκε με το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν το 2010.

Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του.

Όταν η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή ο παππούς της θα κινήσει γη και ουρανό για να την συνδράμει. Η κατηγορία όμως που την βαραίνει είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίσταση κατά της αρχής. Και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του «κακουργήματος».

Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιό του παραβάτη έτοιμο να τον κατασπαράξει.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 363 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*