Νάξος: Διήμερο εκδηλώσεων του Χορευτικού Ομίλου Φοιτητών σε Κωμιακή και Κόρωνο

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών
Newsroom
10/07/2024 21:10
 
 
 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών (Χ.Ο.Φ.) δημιουργήθηκε το 2002, με μέριμνα την έρευνα και διδασκαλία των παραδοσιακών ελληνικών χορών και την παρουσίασή τους σε επιλεγμένες εκδηλώσεις.

Έγινε σύλλογος το 2004 και έχει έδρα την Κόρωνο, αλλά δραστηριοποιείται και με το παράρτημα Γαλατσίου στην Αθήνα, στην επαρχία καθώς και εκτός Ελλάδας.

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών

Το δυναμικό του Χ.Ο.Φ. αποτελείται από χορευτές και μουσικούς με μεγάλη εμπειρία και πολυετή παρουσία στον χώρο του ελληνικού χορού. Η οργάνωση και η δυναμική παρουσία του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία οποιασδήποτε εκδήλωσης αναλαμβάνει.

Μέσω της έρευνας, της πιστής παρουσίασης των παραδοσιακών χορών και δρωμένων και της σεμιναριακής διδασκαλίας των, ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών συμβάλει στην διατήρηση, διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών

Στο πλαίσιο αυτό, όπως κάθε χρόνο άλλωστε θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Μία εξ αυτών είναι η διοργάνωση του πολιτιστικού διημέρου στην Νάξο (19-20 Ιουλίου 2024) στο οποίο εντάσσεται και το 8ο φεστιβάλ Νάξου «Ματθαίος Μάντζιος», σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους τοπικούς φορείς (με κεράσματα από την τοπική μεσογειακη κουζίνα). Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και η φιλοξενούμενη χορευτική ομάδα «Σύλλογος Ικαριωτών Πετρούπολης» καθώς και η ομάδα «Αξοπατήματα» από τη Νάξο.

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών

Αναλυτικότερα:

– Στις 19/7 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί χορευτική εκδήλωση στην Κωμιακή σε συνεργασία και με το το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής.

– Στις 20/7 ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Κόρωνο με τίτλο «Δρόμοι του Αιγαίου», σε συνεργασία και με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Οργανισμό Κορώνου Νάξου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: ΕΔΩ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.234 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*