Ανοιχτή Συνέλευση Μονιατών Νάξου: Συγκέντρωση και συντονισμός δράσεων κατά των «απαράδεκτων αυξήσεων» στο νερό

Newsroom
10/07/2024 22:12
 
 
 

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μονιατών Νάξου αντιδρά στις υπερβολικές αυξήσεις στο κόστος του νερού που επιβλήθηκαν από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αυξήσεις που κυμαίνονται από 2 έως 6 φορές πάνω από τις τρέχουσες τιμές.

Κατηγορούν τον δήμο για κακοδιαχείριση, σπατάλη και εμπορευματοποίηση του νερού, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων.

«Η ομόφωνη απόφαση από την Γενική Συνέλευση Κατοίκων της Μονής στην οποία παρευρέθησαν πρόεδροι και από άλλα χωριά καθώς και τρεις Αντιδήμαρχοι, ήταν να παρθούν πίσω τα μέτρα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους κατοίκους του νησιού μέχρι να δικαιωθούμε.
Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται στο Πηγάδι της Μονής την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ώρα 19:30, ώστε να προχωρήσουμε σε έναν συντονισμό των δράσεών μας».

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μονιατών Νάξου

Απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό από 2 έως 6 φορές πάνω

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να πληρώσουμε εμείς τη χρόνια κακοδιαχείριση, τη σπατάλη που προκύπτει από την προώθηση του υπερτουρισμού και την εμπορευματοποίηση του νερού.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα

Η λειψυδρία είναι μια πραγματικότητα. Το χαράτσι αποτελεί ένα καθαρά εισπρακτικό μέσο που δεν αγγίζει την ουσία του προβλήματος της έλλειψης νερού και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Αρνούμαστε να δεχτούμε τις παράλογες αυξήσεις

Η ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Κατοίκων της Μονής ήταν να παρθούν πίσω τα μέτρα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους κατοίκους του νησιού μέχρι να δικαιωθούμε.
Σας καλούμε στις 12/7/2024 στις 19:30 στο Πηγάδι της Μονής.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα

Απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό από 2 εως 6 φορές πάνω.
Ο Δήμος Νάξου καɩ Μɩκρών Κυκλάδων αποφάσɩσε να πληρωσουμε εμείς γɩα τη χρόνɩα κακοδɩαχείρɩση, την απαράδεκτη σπατάλη που προκύπτεɩ από την προώθηση του υπερτουρɩσμού καɩ την εμπορευματοποίηση του νερού.

Λειψυδρία… ή σπατάλη;

Μας λένε ότι το πρόβλημα είναι η λειψυδρία. Είναι όμως; Η Νάξος, ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας όπως αυτή που διανύουμε, έχει νερό. Έχει νερό για τους κάτοικους της, για τα φυτά της και τα ζώα της, για τον πρωτογενή τομέα που στηρίζει τη ζωή του νησιού. Για όλα αυτά που θαυμάζουν όλοι οι ξένοι επισκέπτες μας και με τον καθημερινό αγώνα και ιδρώτα μας συντηρούμε επειδή αγαπάμε αυτόν τον τόπο για αυτό που είναι κι όχι για το πόσες πισίνες έχει.
Ακόμη, με λίγη παραπάνω πρόληψη και σωστό σχεδιασμό, αυτός ο τόπος έχει νερό να φροντίσει και όσους επισκέπτες έρχονται να τον σεβαστούν, να τον θαυμάσουν και να ξεκουραστούν σε αυτόν χωρίς να τον καταστρέφουν. Όμως δεν έχει νερό για μια βιομηχανία μαζικού υπερτουρισμού όπου και η τελευταία σταγόνα στραγγίζεται από τους μπαξέδες και τις βρύσες μας και καταλήγει να είναι μορφή διασκέδασης, για όσους φυσικά έχουν αρκετά λεφτά να πληρώσουν για αυτήν.

Τι έγινε τώρα;

Έτσι ο Δήμος αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες την επιβολή παράλογων αυξήσεων με αναδρομική ισχύ. Καλούμαστε όλα τα νοικοκυριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, οι μικρές επιχειρήσεις και τα χωριά που έχουν αυτονομία και επάρκεια σε νερό να πληρώσουμε τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας.
Καλούμαστε να πληρώσουμε για προβλήματα στα οποία δε συμμετέχουμε.
Αρνούμαστε να δεχτούμε τις παράλογες αυξήσεις.
Οι καινούργιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα φανούν άμεσα στους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά αυτές του νερού θα φανούν με τους λογαριασμούς που πιθανόν να μας έρθουν… του χρόνου! Μέχρι τότε η ζημιά μας και τα κέρδη τους θα είναι αρκετά μεγάλα αφού οι αυξήσεις υπολογίζονται αναδρομικά από την αρχή του 2024!

Μια πρώτη κίνηση

Η ομόφωνη απόφαση από την Γενική Συνέλευση Κατοίκων της Μονής στην οποία παρευρέθησαν πρόεδροι και από άλλα χωριά καθώς και τρεις Αντιδήμαρχοι, ήταν να παρθούν πίσω τα μέτρα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους κατοίκους του νησιού μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται στο Πηγάδι της Μονής την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ώρα 19:30, ώστε να προχωρήσουμε σε έναν συντονισμό των δράσεών μας.

Η αφίσα

(φώτο αρχείου: από τη Λαϊκή Συνέλευση στη Μονή)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.248 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*