Δημήτρης Μανδηλαράς: Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για το αιολικό πάρκο Κορώνου

Newsroom
28/08/2024 00:41
 
 
 

 

Το αιολικό πάρκο της Κορώνου αποτέλεσε το θέμα της συνέντευξης του κ. Δημήτρη Μανδηλαρά πρώην προέδρου της ΟΝΑΣ, της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη.

Ανέφερε, ότι σύμφωνα με την σύμβαση που έχει επισυνάψει η εταιρεία με το Δήμο κανένας από τους όρους δεν έχει εκπληρωθεί από την πλευρά της εταιρείας, με το αιολικό πάρκο να βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 25 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Μανδηλαράς η εταιρεία δεσμεύονταν από την σύμβαση για την δημιουργία ενός τουριστικού περιπτέρου 30 τ.μ., εκθετηρίου 150 τ.μ αλλά και την ανέγερση τεσσάρων ανεμόμυλων κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε, ότι ενώ η σύμβαση έχει γίνει με το Δήμο, τα χρήματα από τη μίσθωση των 600 στρεμμάτων αποδίδονται στην Δασική Υπηρεσία χωρίς ποτέ η Κόρωνος να λαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί.

«Πού είναι η έδρα της εταιρείας στη Νάξο; Πού είναι ο υπάλληλος που θα έπρεπε να έχει προσληφθεί και κυρίως, τι ενέργειες έχει κάνει η δημοτική Αρχή ώστε να εισπράξει τα μισθώματα όλων αυτών των χρόνων και να τα αποδώσει στην κοινότητα;» σημείωσε ο κ. Μανδηλαράς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι για την υπόθεση θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*