Νάξος: Τι απαντά ο δήμος στο κίνημα «Σώστε τις Παραλίες» για τη χρήση μηχανημάτων στις παραλίες

Newsroom
03/09/2024 01:01
 
 
 

 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απάντησε στο αίτημα του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» για ανάκληση αποφάσεων που αφορούν τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων για τον καθαρισμό των παραλιών, διαβεβαιώνοντας ότι «η διατήρηση της περιβαλλοντικής κληρονομιάς είναι προτεραιότητα». Όπως αναφέρεται στην απάντηση, ο δήμος συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες και πραγματοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ λαμβάνει μέτρα για την προστασία των ακτών, συμπεριλαμβανομένων τακτικών ελέγχων και καθαρισμού από φερτά υλικά και απορρίμματα.

Σύμφωνα με την υπογεγραμμένη από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κατσαρά απάντηση στο Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», ο καθαρισμός των παραλιών γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, χρησιμοποιώντας μηχανήματα αμμοκαθαρισμού για μικρά φερτά υλικά, χωρίς αλλοίωση της φυσικής μορφολογίας και χωρίς απομάκρυνση φυσικών υλικών. Ο Δήμος σημειώνει ότι είναι αναγκαία η συνδρομή ιδιωτών παρόχων για τον καθαρισμό των παραλιών, λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, ενώ τονίζει ότι όλες οι ενέργειες είναι σύμφωνες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και διατάξεις.

Αγανάκτηση για τις απαντήσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μέλη του Κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» εξέφρασαν έντονη αγανάκτηση για την απάντηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων για τον καθαρισμό των παραλιών. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στην επιμονή του δήμου να αγνοεί τα προβλήματα που προέκυψαν από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ακόμα και σε περιοχές προστασίας Natura.

Τα μέλη του Κινήματος κατηγορούν τη δημοτική αρχή για καταπάτηση των νόμων και αδιαφορία απέναντι στην απαγορευτική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ, η οποία αναγνώρισε τις παράνομες διαδικασίες και ζήτησε την άμεση διακοπή των εργασιών.

Επίσης μέλη του Κινήματος κατηγορούν το δήμο για προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών στα καιρικά φαινόμενα και στους επισκέπτες των παραλιών, ενώ απορρίπτει ως προσβλητική τη στάση του να επαναλαμβάνει δηλώσεις καλών προθέσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς ουσιαστική δράση.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*