Γιώργος Καραμέρος για το φράγμα Τσικαλαριού: «Απαράδεκτη η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης»

Newsroom
19/09/2024 22:20
 
 
 

 

Για το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τους αγροκτηνοτρόφους της Νάξου, τη λειψυδρία και το έργο του φράγματος του Τσικαλαριού, μίλησε σε συνέντευξή του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος. Ο κ. Καραμέρος αναφέρθηκε στην απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, σε ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος και 17 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το φράγμα του Τσικαλαριού.

Τόνισε ότι, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει βούληση για τη συνέχιση του έργου, καθώς στη λίστα με τα 32 προς υλοποίηση φράγματα του υπουργείου Υποδομών δεν περιλαμβάνεται το φράγμα της Νάξου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δήλωση του κ. Σταϊκούρα: «Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει υπό κατασκευή 18 φράγματα, με προϋπολογισμό 329 εκατ. ευρώ. Υπό μελέτη-δημοπράτηση, ως δημόσιο έργο ή με ΣΔΙΤ, έχει 14 φράγματα, με προϋπολογισμό 626 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, προωθεί, σε όλη την επικράτεια, 32 φράγματα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 955 εκατ. ευρώ» μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβανεται το φράγμα της Νάξου.

Απαράδεκτη η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Γιώργος Καραμέρος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση του υπουργού στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία αναφέρει ότι το φράγμα δεν είναι αρμοδιότητά του, αλλά ενημερώνει πως …το υπουργείο είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί για τη στήριξη των πατατοπαραγωγών της Νάξου μέσω αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. «Το υπουργείο αρνείται την ολοκλήρωση του έργου και έρχεται να πει στους παραγωγούς ότι θα τους δώσει αποζημιώσεις. Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι δηλαδή», σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της λειψυδρίας όχι μόνο στη Νάξο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απάντηση του υπουργείου

Ακούστε τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 1.055 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*