Η γιορτή του Αγίου Νικολάου Πλανά στη Νάξο

admin
03/03/2015 00:50
 
 
 
 
Τον Άγιο Νικόλαο Πλανά γιόρτασε η Νάξος την Κυριακή (της Ορθοδοξίας) 1 Μαρτίου.

Η λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτη και Νικολάου Πλανά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.
 
 
Το παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των αρχών και φορέων του τόπου.
 
 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως χειροθέτησε Αναγνώστη τον Ιωάννη Ρώτα αριστούχο μαθητή του Γυμνασίου και γιο του π. Νικολάου Ρώτα Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου και Νικολάου Πλανά. 
 
 
 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους κεντρικούς δρόμους της Νάξου.
 
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσας Νάξου. 
 
 
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Αρχοντάκης κληρικός της Ιεράς Μητροπόλης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα "Οι διαχρονικοί αγώνες της Εκκλησίας μας για την διατήρηση ανόθευτης της Ορθόδοξης πίστης μας και η δική μας ευθύνη".
 
 
 
 
 
(Φωτογραφίες και πληροφορίες: Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας)
 
 
 
(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*