Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση για την 1η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το 2025, η οποία αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και δύο θέματα που προέκυψαν από κλήρωση. Ανάμεσα στα βασικά θέματα που εξετάστηκαν, περιλαμβάνονται η αντισεισμική προστασία, η διαχείριση αποβλήτων, η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Κουφονησίου, η εφαρμογή της μείωσης δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες και η λειτουργία των δημοτικών επιτροπών.
Αναλυτικά τα θέματα:
– Λεονάρδος Χατζηανδρέου: «Ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη σωστή εφαρμογή της από 2 Νοεμβρίου 1999 Σύμβασης του Δήμου με την ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΞΟΥ Α.Ε. (1999)»
– Ιωάννης Κορρές: «Αντισεισμική προστασία»
– Εμμανουήλ Πολυκρέτης: «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
– Αθανάσιος Γρυλλάκης: «Ενημέρωση για τις μελέτες δικτύου αποχέτευσης τμήματος οικισμού Μπλουμά και την περιοχή Μύλου της Δημοτικής Ενότητας Βίβλου»
– Ιωάννης Μαράκης: «Λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Κουφονησίου, πρόθεση για νέο έργο και άμεση αποκατάσταση της υπάρχουσας υποδομής»
– Αικατερίνη Μουστάκη: «Θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε τους λόγους για τους οποίους ενώ έχει ψηφιστεί η μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες (κοινωνικό τιμολόγιο) από 13 Μαϊου του 2024 δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, εννέα μήνες αργότερα και πότε θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους δημότες».
– Αντώνιος Πιτταράς: «Ενημέρωση για τη λειτουργία των επιτροπών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
Συζητήθηκαν επίσης δύο ακόμα θέματα που προέκυψαν από κλήρωση και τέθηκαν από τους προέδρους Κορωνίδας Αντώνη Χωριανόπουλο και Μονής Νίκου Μαγκανάρη. Ο κ. Χωριανόπουλος έθεσε το θέμα του ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα και ο κ. Μαγκανάρης το γήπεδο 5×5 της Μονής.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις