Στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με αυθεντικές γεύσεις, μουσική, παρουσίαση του επαγγέλματος του βοσκού και έκθεση για το μαλλί
Μια ξεχωριστή γιορτή με άρωμα παράδοσης και αυθεντικής ντόπιας ζωής διοργανώνεται την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025 στην Κωμιακή Νάξου, στην αυλή της Θεοσκέπαστης, στις 7.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για τη «Γιορτή του Βοσκού», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής, το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας και την Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του επαγγέλματος και της ζωής των βοσκών, παραδοσιακή τυροκόμηση, χαρανί με ζούλα κοκκινιστή, κρασί, τυρί, τοπικές γεύσεις, αλλά και διασκέδαση με βιολιά και «τζαμπουνουντοντούμπακα»!
Στο πλαίσιο της γιορτής θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το ταξίδι του μαλλιού στην Κωμιακή, από τον βοσκό στις υφάντρες», που θα φιλοξενείται στον ίδιο χώρο από την Κυριακή 27 Ιουλίου έως και την Τρίτη 12 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Ένα αυθεντικό ταξίδι στη ζωή, τη δουλειά και την παράδοση των βοσκών της ορεινής Νάξου, που αξίζει να το ζήσετε από κοντά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

























