“Καμία απάντηση και δέσμευση του δήμου για τις καταστροφές του Απόλλωνα”

admin
15/03/2015 11:10
 
 
 
 
 
Το θέμα του Απόλλωνα και των καταστροφών που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες του Φλεβάρη αλλά και η κήρυξη της περιοχής ως "έκτακτης ανάγκης" απασχόλησε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μεταξύ αντιπροσωπίας της Κωμιακής και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

 
Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Τ.Κ Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ, σε συνεργασία με τους φορείς του τοπικού διαμερίσματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τη δημοτική αρχή,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Ανευλαβής και από τις  Τεχνικές Υπηρεσίες ο προϊστάμενος Μανώλης Ζουγανέλης και ο κ. Γρυλάκης. Τους Κωμιακίτες εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές,  εκπρόσωποι  των Συλλόγων, Γυναικών Απόλλωνα (ο Άπελος), Γυναικών Κωμιακής, του  Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, της  Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, κάτοικοι του Απόλλωνα και ο πρόεδρος του Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας
Επίσης ανακοινώσεις στήριξης έστειλαν οι Σύλλογοι Απολλωνιατών Νάξου και Κορωνίδας Νάξου.
 
Οι τοπικοί φορείς κατέθεσαν τις απόψεις και τα αιτήματα τους και την (από 27-2-2015) ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Κορωνίδας για τις άμεσες παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή, όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. 
 
Αυτό που επισημάνθηκε επίσης είναι η ευθύνη της δημοτικής αρχής, όσο και κάθε αρμόδιας υπηρεσίας να προχωρήσει σε καταγραφή συνολικά όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από καιρικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, αγροτικό οδικό δίκτυο κ.λπ) του τοπικού διαμερίσματος και να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης με έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης. Όπως σημείωσαν, στο σχέδιο αποκατάστασης θα πρέπει να ενταχθεί και η μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. του Απόλλωνα καθώς και η οριοθέτηση αιγιαλού – παραλίας.
 
Όπως αναφέρετε σε ανακοίνωση του προέδρου και των φορέων της Κωμιακής, "στα ερωτήματα και την ανησυχία του κόσμου για την επικινδυνότητα, τη μη λειτουργικότητα της περιοχής και τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη ανάλογη ή μικρότερης έντασης κακοκαιρία, δεν δόθηκε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, ούτε δέσμευση για άμεση επέμβαση και φάνηκε ότι ούτε τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός κήρυξης έκτακτης ανάγκης δεν έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή. Αντίθετα, επικαλέστηκαν διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες για «εμπόδια» τα οποία αν είχαν την πολιτική βούληση θα είχαν ξεπεράσει, ώστε να δοθεί οριστική λύση στα οξυμένα και μακροχρόνια προβλήματα του Απόλλωνα".
 
Οι κάτοικοι και φορείς του χωριού σημειώνουν επίσης ότι μετά την εμπειρία τόσων χρόνων, δεν θα επιτρέψουν να τους "κοροϊδέψουν" ξανά και καλούν τη δημοτική αρχή να διεκδικήσουν μαζί, οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα  την άμεση και οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.  
 
(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*