Θα αυξηθεί η φορολογία υπέρ της παιδείας στο δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων; (video-δήλωση Λιανού)

admin
15/03/2015 18:36
 
 
 
 
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας υπέρ της παιδείας, στους δημότες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr

 
Με αφορμή τις καταλήψεις στο ΓΕΛ Νάξου και στο 1ο Γυμνάσιο και τα πολλαπλά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Νάξου και των νησιών, σημείωσε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και η χρηματοδοτήσεις από το κράτος ολοένα και λιγοστεύουν σε σημείο να έχουν μειωθεί έως και 60{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} τα τελευταία χρόνια. 
 
Ο δήμος θα μπορούσε να αυξήσει τη φορολογία στους δημότες, να εισπράξει περισσότερα χρήματα προκειμένου να επενδύσει στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Θα μπορούσαμε να αυξήσουμε το φόρο που ήδη υπάρχει και είναι υπέρ της παιδείας και του αθλητισμού. Τα προβλήματα είναι πολλά… Υπάρχουν πολλές παλιές σχολικές μονάδες που χρειάζονται συντήρηση και επισκευές, η χρηματοδότηση από το κράτος, οι ΚΑΠ, έχει μειωθεί κατά 60{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση“.
 
Ο κ. Λιανός ήταν παρών το πρωί της Παρασκευής στις διαβουλεύσεις που έγιναν στο Γενικό Λύκειο Νάξου ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη για τα κτηριακά προβλήματα -αιτήματα- που έχουν θέσει οι μαθητές. Ο αντιδήμαρχος, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα αντικατασταθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του σχολείου από τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου, ενώ σημείωσε ακόμη, ότι σύντομα θα δρομολογηθούν λύσεις σχετικά με την αντικατάσταση των κουφωμάτων του ΓΕΛ και το στέγαστρο στον αύλειο χώρο του. 
 
Σε ότι αφορά το 1ο Γυμνάσιο Νάξου ο κ. Λιανός είπε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί και υλοποιούνται οι επισκευές και συντηρήσεις του σχολείου κάτι που πιστεύει ότι θα αξιολογηθεί θετικά από τους μαθητές και θα λήξουν την κατάληψη του σχολείου τους. 
 
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Λιανού:
 
 
(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*