Εξελίξεις για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στη Νάξο

admin
17/03/2015 11:12
 
 
 

Το θέμα της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου στη Νάξου και πάλι στο προσκήνιο από τη δημοτική αρχή του Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος την Παρασκευή είχε συνάντηση με εκπροσώπους της «Θέμις Κατασκευαστική» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα θέματα δόμησης, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανέγερση του κτιρίου.

 

Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε στη Νάξο τους επικεφαλής της «Θέμις Κατασκευαστική», ώστε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπρόσωπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και να δρομολογηθεί η ανέγερση του κτιρίου. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Απριλίου.

 

Να σημειωθεί ότι η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου της Νάξου είναι ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν όταν (επί δημαρχίας Κόκκοτα) το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από τη "Θέμιδα" και ο δήμος είχε προχωρήσει σε αγορά οικοπέδου για το σκοπό αυτό (στην περιοχή που βρίσκεται το μεγάλο super market Βιδάλης). Μετά από προσφυγή στο ΣτΕ (ότι το οικόπεδο δεν ήταν οικοδομήσιμο) από πολίτη της Νάξου, η διαδικασία σταμάτησε, για να "δικαιώσει" λίγα χρόνια αργότερα το δήμο η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου όμως τα χρήματα για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου είχαν πλέον χαθεί… 

 

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

Δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου με εκπροσώπους της «Θέμις Κατασκευαστική» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα θέματα δόμησης, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανέγερση του κτιρίου. Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της «Θέμις Κατασκευαστική» Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Νικολάου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Χωροταξίας και Υποδομών Κώστας Ανεστάκος, πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας για την διευθέτηση των πολεοδομικών ζητημάτων δόμησης του οικοπέδου, τα οποία είχαν ανακύψει και στάθηκαν τροχοπέδη στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε στη Νάξο τους επικεφαλής της «Θέμις Κατασκευαστική», ώστε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπρόσωπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και να δρομολογηθεί η ανέγερση του κτιρίου. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Απριλίου.

Κατανοώντας τη σπουδαιότητα ανέγερσης και λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου στην Νάξο, ο Δήμαρχος προτίθεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απεμπλοκή του θέματος και την υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί πρωταρχικής σημασίας για τον τόπο μας.

 
(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*