Φωτιά σε κεντρικό κατάστημα στη Χώρα Νάξου – Video η επιχείρηση κατάσβεσης (φώτος)

 
 
 

fotia katastima naxos 5

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό τουριστικό κατάστημα στην πλατεία Πρωτοδικείου στη Χώρα της Νάξου (στο δρόμο προς την παραλία Αγίου Γεωργίου), προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές… Ευτυχώς η πυρκαγιά λόγω της έγκαιρης επέμβασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου δεν επεκτάθηκε στα διπλανά μαγαζιά και στην περιοχή η οποία είναι πυκνοκατοικημένη. 

fotia katastima naxos 2

Αναλυτικότερα, γύρω στις 11:30 το βράδυ κι ενώ το κατάστημα ήταν ακόμα ανοιχτό, η φωτιά ξέσπασε σε ψηλό σημείο (κοντά στην οροφή) πιθανώς από βραχυκύκλωμα. Αμέσως η υπάλληλος του καταστήματος ζήτησε βοήθεια από τα γειτονικά καταστήματα, όπου έσπευσαν και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με τους πυροσβεστήρες που διέθεταν.
Αφού δεν τα κατάφεραν ειδοποίησαν την πυροσβεστική, όπου λίγο αργότερα – περίπου στις 00:15 – (ερχόμενη από το Χαλκί) έφτασε στο σημείο.

fotia katastima naxos 1

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε κλιμάκιο αποτελούμενο από 2 οχήματα και 8 άνδρες με επικεφαλής το Διοικητή της Πυροσβεστικής Νάξου Χρήστο Μπόπη.

Μετά από προσπάθεια ωρών η Πυροσβεστική κατάφερε και κατέσβησε την πυρκαγιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθεί και στα γειτονικά καταστήματα, σπίτια ακι ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή…

fotia katastima naxos 3

Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί, όπως και οι γύρω επιχειρηματίες και κάτοικοι, που ανησυχούσαν για τις περιουσίες τους. Πολλά ήταν τα σχόλια και τα παράπονα των παραβρισκόμενων σχετικά με την έδρα της Πυροσβεστικής Νάξου η οποία είναι στο Χαλκί.

«Η Πυροσβεστική θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ στη Χώρα που είναι πυκνοκατοικημένη” έλεγαν. “Κινδυνεύουν περιουσίες και άνθρωποι… Ας υπάρχουν και 1-2 οχήματα στα ορεινά. Όμως η έδρα της θα έπρεπε να είναι εδώ” σημείωναν.

fotia katastima naxos 6

Το κατάστημα που κάηκε, υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές, αφού έγιναν στάχτη όλα τα εμπορεύματα (ρούχα και άλλα τουριστικά είδη) που υπήρχαν μέσα σε αυτό αλλά και στην αποθήκη του. Ευτυχώς, τελευταία στιγμή και πριν πάρει έκταση η φωτιά ο καταστηματάρχης Βασίλης Κοντοπίδης, αφού ειδοποιήθηκε για το συμβάν, πρόλαβε μαζί με υπαλλήλους του και …έσωσαν ότι μπορούσαν.

fotia katastima naxos 7

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία από την πλατεία Πρωτοδικείου προς τον Άη Γιώργη είχε διακοπεί για όση ώρα διήρκησε η επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ την Πυροσβεστική συνέδραμε και η Αστυνομία που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=QVHzJ1MZDXo&feature=youtu.be    

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*