VIDEO: Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Νάξος τον Άγιο Νικόδημο

 
 
 

agios nikodimos 2018 4

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου, γιορτάστηκε κι εφέτος στη Νάξο, η εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη το Σάββατο 14 Ιουλίου…

Σημαντικός αριθμός ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας έδωσαν το παρών και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στην καλοκαιρινή γιορτή του νησιού.

agios nikodimos 2018 3

Στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου διά της παραλιακής οδού προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου εψάλη η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην κεντρική πλατεία της παραλιακής οδού τελέστηκε δέηση και μίλησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Την εικόνα και τα λείψανα του Νάξιου Αγίου Νικοδήμου καθώς και τα Λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, εκτός από τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, και το πλήθος κόσμου, συνόδευαν η φιλαρμονική ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος και η νεοσυσταθείσα φιλαρμονική του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της), παιανίζοντας εμβατήρια…

AGIOS NIKODIMOS 2017 29

Άκρως εντυπωσιακά ήταν για ακόμα μια χρονιά τα δεκάδες βεγγαλικά που στόλισαν τον ουρανό πάνω από την Νάξο, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Στις λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Μάνης κ. Χρυσόστομος, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέος, Μάνης κ. Χρυσοστόμος Γ΄ και Παροναξίας κ. Καλλινίκος.

agios nikodimos 2018 5

Επίσης, το παρών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γιώργος Γεωργακάκος, ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ., Πλοίαρχος Ιάκωβος Γκίζης, ο πολιτευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες Γιώργος Βακόνδιος, o πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Φίλιππος Φόρτωμας καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του στρατού και των φορέων της Νάξου.

Εκατοντάδες κόσμου -περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά- συνέρρευσαν από όλη τη Νάξο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και προσευχήθηκαν στην Χάρη του Νάξιου Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη.

agios nikodimos 2018

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου ξεκίνησαν την Παρασκευή, παραμονή της εορτής του Αγίου, όπου στις 7.45 μ.μ. έγινε η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Νικολάου Πλανά του Νάξιου, στα προπύλαια του Ι. Ναού του Αγίου Νικοδήμου και ακολούθησε εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών: α) Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου, β) Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, γ) Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου δ) Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄ και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

https://www.youtube.com/watch?v=GI_2zuuoT2c&feature=youtu.be 

(φωτογρραφίες: Ι.Μ. Παροναξίας)

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*