Σκληρές κόντρες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Παπαρρηγοπούλου στη Νάξο (video η αυξημένη κίνηση)

 
 
 

kinisi dromos aerodromio 1

«Φωτιά» έχουν πάρει τα social media με την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Ιωάννη Παπαρρηγοπούλου (από την είσοδο του χώρου στάθμευσης – λίγο πριν την οδό Μέσης- μέχρι την πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε από την Αστυνομία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου και ισχύει από χθες 1η Αυγούστου μέχρι και τις 10 του μήνα κατά τις ώρες από 7:30 έως 11:00 το βράδυ, «για την ασφάλεια πεζών και των οδηγών οχημάτων».

Από την πρώτη κι όλας ημέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον παραπάνω δρόμο σκληρές κόντρες έχουν ξεσπάσει μεταξύ πολιτών του νησιού.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες πολιτών που αναφέρουν ότι ναι μεν το μέτρο της κλειστής πόλης τους βρίσκει σύμφωνους, αλλά αυτό να γίνει με σχέδιο και μελέτη χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και όχι μόνο και μόνο για να «εξυπηρετηθούν» συγκεκριμένοι πολίτες. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για «παράνομη ρύθμιση» και έχουν ήδη απευθυνθεί στην Εισαγγελία ενώ καλούν και τους λοιπούς αντιδρώντες να πράξουν το ίδιο.

Από την πλευρά τους, επιχειρηματίες που έχουν τα καταστήματα τους κοντά στην πλατεία Πρωτοδικείου είναι υπέρ της ρύθμισης, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων –με δεδομένο ότι το νησί έχει πήξει από κόσμο και οχήματα- δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν με τόσο αυξημένη κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο. Μάλιστα καλούν το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης να πάρει θέση για το θέμα, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν όταν και πάλι είχε εφαρμοστεί η ίδια έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση. 

Η αλήθεια είναι ότι η Νάξος «βουλιάζει» από αυτοκίνητα και κόσμο και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη κυρίως κατά την ώρα της επιστροφής των λουόμενων από τις δυτικές και πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού (7:00 με 9:00 το βράδυ) με αποτέλεσμα να δημιουργείται στους δρόμους, το αδιαχώρητο.

https://www.youtube.com/watch?v=o8mfHTRx_4Y&feature=youtu.be 

Τα πάρκινγκ της πόλης της Νάξου δεν επαρκούν για να καλύψουν τον όγκο των οχημάτων που βρίσκονται τον Αύγουστο στο νησί κι έτσι πολλές φορές δημιουργείται κομφούζιο στους δρόμους, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών. Το πρόβλημα είναι μόνιμο τα τελευταία κυρίως χρόνια που η κίνηση στο νησί ολοένα και αυξάνεται και οι αρμόδιες αρχές –που το γνωρίζουν- θα πρέπει εγκαίρως να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*