Νάξος: Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση νερού από τους «Πολίτες Για τα Νησιά Μας»

 
 
 

magazia paralias 2

Στην ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της Νάξου για τους τρόπους που μπορούν να εξοικονομήσουν νερό, μέσω πρακτικών συμβουλών που περιλαμβάνονται σε φυλλάδιο που εξέδωσε, προχώρησε η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες Για τα Νησιά Μας».

Η Δημοτική Κίνηση θεωρεί ότι, με τον τρόπο αυτό «χτίζονται τα θεμέλια» για μια πιο ορθολογική χρήση των αποθεμάτων νερού στο μέλλον, αφού οι πολίτες «εκπαιδεύονται» στην ουσία για το πώς θα έχουν μια περισσότερο φιλική, προς το περιβάλλον, συμπεριφορά, σε αντίθεση με την τακτική της επιβολής προστίμων που επέλεξε η παρούσα δημοτική αρχή.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράλογη την άποψη ορισμένων στελεχών της δημοτικής αρχής, που υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε κίνηση ενημέρωσης, θα δυσφημήσει το νησί και θα βλάψει τον τουρισμό του.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γραμματεία των «Πολιτών Για τα Νησιά Μας», με τίτλο «Οικονομία κάνεις ΠΑΝΤΑ, έχεις δεν έχεις…», το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Ο δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης και η δημοτική του πλειοψηφία, εξέδωσαν ανακοίνωση φοβερίζοντας με πρόστιμα όσους δημότες παραβούν τον κανονισμό ύδρευσης που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αλήθεια πόσοι συμπολίτες μας τον γνωρίζουν; (τον κανονισμό, όχι το δήμαρχο!!!).
Από την άλλη, αρνείται πεισματικά να ενημερώσει τους δημότες για την ανάγκη – και τους τρόπους – εξοικονόμησης του νερού, επιμένοντας, πέρα από κάθε λογική ότι αυτό δυσφημεί το νησί και θα κάνει ζημιά στον τουρισμό!!!! (τοποθέτηση σε συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου του Προέδρου κ. Μαυρομάτη & του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Πολυκρέτη).
Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες Για τα Νησιά Μας εξέδωσε και διανέμει φυλλάδιο με πρακτικές συμβουλές εξοικονόμησης νερού, πιστεύοντας ότι η διαχρονική ενημέρωση – εκπαίδευση των συμπολιτών μας είναι αποτελεσματικότερη και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.
Γιατί οικονομία κάνεις πάντα, έχεις δεν έχεις, για να έχεις πάντα…

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*