Ακυβερνησία θαλαμηγού στη Νάξο

 
 
 

limeniko skafos 12

Σε κίνδυνο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η θαλαμηγός “LOBSTER”, που παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ βρίσκονταν στις βραχονησίδες Αμαρίδες, ανοιχτά της Νάξου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Λιμενική αρχή του νησιού, που έσπευσε στην περιοχή για παροχή βοήθειας με περιπολικό σκάφος, το τουριστικό σκάφος “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV”, με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού, το ταχύπλοο “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΑ” καθώς και το σκάφος ΚΥΜΑ, ενώ από ξηράς κινητοποιήθηκε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ.

Το κινδυνεύον σκάφος αφού εντοπίστηκε ακυβέρνητο από το αλιευτικό “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, στο λιμάνι της Αγίας Άννας, με τους τρεις 3 επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LOBSTER” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*